Do první jarní odvety vyběhl místní SK proti pouze s třemi hráči podzimní sestavy (Walter, Šmejkal, Balík). „Obměna mužstva, a to zásadní, byla pro posílení nadějí na záchranu divize nutností. Mužstvo si v přípravě sedlo a teď už to musí potvrdit jen v mistrovských utkáních," svěřil se před utkáním trenér domácích Zdeněk Šmejkal starší.

A hned od prvních minut bylo patrné, že Českobrodští chtějí hrát Na Kutilce divizi i v příští sezoně.

Ve 2.minutě se zastřelovala exotická akvizice Ansuma Musa, aby o dvě minuty později už mířil hlavou do černého.

Napodobit se ho pak v 18.minutě snažil hostující kapitán Kail, ale Bartalského svatyni minul.

Dvě minuty poté už to mohlo být 2:0, ale to by po přesné přihrávce Waltra nesměl Fikejz z malého vápna pálit nad. Hosté nenaplnili ono pověstné „nedáš, dostaneš", když jejich útočník Kabourek střílel těsně vedle. Do konce poločasu si domácí vypracovali další tři gólové šance, ale zůstalo pouze u nich.

Ve druhém dějství domácí dominovali a to potvrdili i dvěma brankami. V 63.minutě se po závaru před brankou prosadil Fikejz a po dalších patnácti minutách pak opět pohotovou dorážkou Walter.

„Dnes těžko hodnotit jedince, celé mužstvo odvedlo super práci, za což jim patří náš dík. Hra byla postavena na zajištěné obraně, která si dnes zaslouží absolutorium, ale i přes zálohu a útok, ve kterém se nám podařilo třikrát skórovat a opět se vracím k obraně, která dnes neinkasovala, což byla naše velká slabina v podzimní části. Teď tyto výkony musíme jen zopakovat v dalších utkáních," radostně se svěřil prezident Českého Brodu Luboš Holý.

Branky: 4. Musa, 63. Fikejz, 78. Walter. Rozhodčí: Míč. ŽK: 2:1. Diváci: 180. Poločas: 1:0.
Český Brod: Bartalský – Šmejkal (87. Carda), Zdeňka, Balík, Smola – Walter, Balšánek, Hrdlička, Stejskal – Musa, Fikejz (79. Lukeš).

(Mojmír Strachota)