Žiželice – Bečváry 1:0

„Po volném víkendu díky odloženému utkání k nám přijel lídr soutěže z Bečvár. Do utkání jsme šli s cílem hodně držet míč a při ztrátách soupeře rychle napadat. To se nám zpočátku dařilo a dovedlo nás to tak k několika slibným šancím, ale hlavně ke vstřelenému gólu v 15. minutě. Hosté hrozili z brejkových situací, těm jsme ovšem úspěšně odolávali, i když v některých situacích s určitou dávkou štěstí. Začátek utkání a většina první půle patřila nám, ale náš výkon měl spíše klesavou tendenci. Ve druhém poločase jsme chtěli nějakou tu branku ještě přidat, to se nám bohužel nepodařilo. Soupeř nás do vážnější šance nepustil a my se stali týmem spoléhajícím na defenzivu a brejky. Druhý poločas nás dostaly Bečváry pod tlak, ale naše obrana si vedla až na pár okamžiků dobře. Kluky musím pochválit, protože závěr zápasu byl spíš ubojovaný, než dohraný v poklidu. Dobrým výkonem se předvedla hlavně naše defenziva a podržel nás skvělými zákroky brankář," podotkl asistent Žiželic Jiří Novotný.

„Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. V tom prvním byli domácí lepší, měli častěji míč a my se nedokázali vyrovnat s jejich rychlým napadáním. Nedařilo se nám dostat do hry, kazili jsme a domácí nás přehrávali. Zaslouženě proto šli do kabin s jednobrankovým vedením, i když i my jsme zahodili vyloženou šanci. Do druhého poločasu jsme udělali změnu v rozestavení hráčů a to nám prospělo. Zatlačili jsme soupeře, ten postupně odpadal fyzicky. Vytvořili jsme si šance, ale ty bohužel zůstaly nevyužity. Je to první porážka v tomto ročníku, která nás hodně mrzí. Ale zápasů je ještě dost a my se musíme soustředit na další domácí utkání, které musíme zvládnout," uvedl trenér Bečvár Josef Kuba.

Branka: 15. Korčák. Poločas: 1:0.
Žiželice: Mical – M. Živný, Chlupáč, Midloch (89. Šantrůček), Bubeník (74. Fořt) – O. Lekeš, Korčák, Novotný, R. Lekeš – Apiján, D. Živný (59. Scháněl).
Bečváry: Stoupa – Uher, Holub, Slezák (71. J. Kšírl), V. Kšírl (84. Šmejkal) – Kuba, Jahoda, Horáček, Čáslava – Černý, Vanta.

Z utkání Radim - Lysá nad Labem (1:5).
Magická hranice odolává

Konárovice – Pečky 1:2

„Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas o důležité tři body, které jsme chtěli získat. To se podařilo a tak jsme maximálně spokojeni," potěšilo trenéra Peček Petra Šafránka.

„Předpokládal jsem, že si již v prvním poločase vytvoříme nějaké šance a tak jsem chtěl, abychom je proměnili a zkusili rozhodnout již v prvním poločase. Dali jsme dvě branky a měli jsme příležitosti ještě nějaké přidat. V prvním poločase jsme velmi dobře kombinovali a byli jsme lepším mužstvem. Ve druhém poločase jsme čekali, že se domácí budou chtít ještě poprat o body, a to se také stalo. My jsme hráli bohužel špatně, jelikož jsme nehráli to, co nám vyhovuje. Přizpůsobili jsme se domácím a ty byli nebezpeční ve standardních situacích a také jednu z nich využili ke vstřelení kontaktní branky. Poté nebyli daleko od vyrovnání. My jsme ale posledních patnáct minut zabojovali a vítězství udrželi. Rozhodčí řídil zápas s přehledem. Mužstvo chválím za první poločas, ve druhém oceňuji, že když se nám nedařilo, tak se mužstvo semklo a všichni hráči dřeli a body si nenechali vzít. Doufám, že důležité body nám dají klid pro další zápasy," přeje si Šafránek.

Branky: 58. Kahoun – 10. a 28. Dolejš. Poločas: 0:2.
Pečky: Cihlář – Konůpek, Plaček, Modrovič, Richter – Mužík (75. Křivský), Dolejš (80. Štégl), Novák (65. Lukáš), Holub (60. Hrdlička) – Růžička, Jedlička.

Vesnický fotbal v přímém TV přenosu! Doksy přivítaly Unhošť.
Doksy smutek přejde, svátek fotbalu se jim povedl. Slavila však Unhošť

Zásmuky – Jevany 2:2 (PK 4:1)

„Do utkání jsme vstoupili velice vlažně. Možná i z respektu ze soupeře hrající o postupové příčky. Hosté nás herně přehrávali a vytvořili si několik vyložených gólových šancí. Jenom díky výborným zákrokům brankáře Kubelky jsme neinkasovali. Po dvaceti minutách se hra vyrovnala. Soupeře jsme přestali pouštět do šancí a sami se dostávali do zakončení. Druhý poločas byl z naší strany velice povedený a byli jsme Jevanům vyrovnaným soupeřem. Hra se přelévala od jedné brány k druhé a diváci se museli bavit. Zásluhou dvou gólů Borovičky jsme vydřeli krásný bod. Vychytanými penaltami potvrdil dobrý výkon brankář Kubelka," podotkl trenér Zásmuk Martin Čapek.

„Na zápas jsme opět přijeli v okleštěné sestavě. Chybělo nám pět hráčů. O to více mě překvapila naše hra v prvním poločase. Dobře jsme kombinovali a vytvářeli si jednu šanci za druhou. Dvakrát Janouch, jednou Sochůrek a Bečvařík však naše stoprocentní šance neproměnili. V prvním poločase se soupeř před naši branku dostal pouze sporadicky a dvakrát na ni vystřelil. Do druhé půle vstoupily Zásmuky dobře. Po rychlém průniku se ujaly vedení. Poté jsme přeházeli naši sestavu a R. Krejčíka staršího přesunuli do středu zálohy a ovoce se dostavilo. V 60. minutě po pěkně zahraném přímém kopu Čechákem Bečvařík hlavou vyrovnal. O osm minut později zahráli domácí v pokutovém území rukou a z nařízené penalty se Čechák nemýlil. Dále jsme již žádnou šanci nevyužili a Zásmuky po zaváhání naší obrany vyrovnaly na 2:2. Hráčům děkuji za velmi dobrý výkon v prvním poločase a bojovnost v celém utkání. Nutno však říci, že remíza je pro nás ztrátou," konstatoval trenér Jevan Jan Lahoda.

Branky: 46. a 71. Borovička – 60. Bečvařík, 68. Čechák z PK. Poločas: 0:0.
Zásmuky: Kubelka – Roth, Vondráček, Kraus,Vokáček – Jonáš (84. Sobotka), Lindner, Benda, Derka (46. Žemba) – Chábera (75. Skala) Borovička.
Jevany: Řezníček – Jásek, R. Krejčík st. (88. Moravec), Čechák, Chaloupka – Pacourek, Bečvařík, Krákora, Sochůrek – Janouch, R. Krejčík ml. (56. Matas).

Z utkání Sokoleč - Velim (0:2).
Velim získala cenný skalp

Nučice – Jestřabí Lhota 0:1

„Oproti zápasu v Plaňanech jsme se herně o dost zlepšili. Po celý zápas jsme byli lepší, ale ztroskotali jsme na neproměňování gólových šancí. Soupeř vstřelil v 11. minutě branku, která byla rozhodující a i přes náš velký tlak ve druhé půli výsledek ubránil. Minimálně bod za předvedený a bojovný výkon jsme si zasloužili," zdůraznil vedoucí Nučic Petr Houdek.

„První poločas byl vyrovnaný, my jsme šli v 11. minutě do vedení. Soupeř mohl za dvě minuty vyrovnat, ale ze dvou metrů přestřelil branku. Ve druhém poločase byly Nučice jasně lepší. Mohly dát pět gólů, ale díky nepřesnosti a Málkovi v brance se jim to nepodařilo. Pro nás to bylo šťastné vítězství," přiznal trenér Jestřabí Lhoty František Machurka.

Branka: 11. Krupka. Poločas: 0:1.
Nučice: T. Krutský – Kočí, Hurtík, Vedral, Šulc – Novák, Chromý, Jelínek, Kulhavý (70. Nevšímal ml.) – Kubalík, J. Hervert (78. Bradáč).
Jestřábí Lhota: Málek – Záhora, Klička, Skalický, Hron – Kubíček, Mojžíš, Kesner, Mikeš – L. Týma, Krupka (74. Jehlička).

Plaňany – Kouřim 4:4 (PK 6:5)

„Celý týden jsem si lámal hlavu se sestavou, věděli jsme, že budou chybět tři hráči základní sestavy. Pomohli tak hráči B mužstva a druhý poločas i kluci, kteří nehráli několik měsíců. První půli jsme začali proti silnému protivětru. Patnáct minut bylo strašidelných a prohrávali jsme 0:2. Nedokázali jsme obsazovat dobře rotující útočné hráče hostí. Pak jsme hru zlepšili. Po průniku a proměněné penaltě Proskočila a pěkném volném kopu Švehly jsme vyrovnali. Před poločasem jsme šli do vedení brankou Málka. Ve druhém poločase jsme navýšili skóre, kdy se trefil Andrašík. Zlom přišel v 60. minutě, kdy došlo k vyloučení Švehly a hostujícího hráče. Přestal fungovat střed zálohy a Kouřim nás přehrávala. V 72. minutě snížila a dvě minuty před koncem vyrovnala z nařízeného pokutového kopu. Do rozstřelu jsme dali možnost penaltovému mágovi Zběhlíkovi a vyplatilo se. Remíza je zasloužená a dva body bereme. Teď máme první dva celky tabulky, tak se musíme důkladně připravit," uvedl kapitán Plaňan a trenér v jedné osobě Petr Břichnáč.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře, po dvaceti minutách vedli 2:0 a kontrolovali zápas. Pak ale přišla penalta, trestňák, roh a rázem bylo vše opačně. Vše šlo přes Proskočila, kterého jsme nedokázali uhlídat, přestože jsme věděli, že je jediný, kdo může hrozit. Do druhého poločasu jsme vstoupili chybou brankáře a nabídli tak domácím dvougólové vedení. Pak začalo naše dobývání branky domácích, kteří se prakticky již o nic nesnažili a soustředili se hlavně na bránění výsledku. To se jim nepovedlo a po dlouhém tlaku se nám podařilo vyrovnat. V penaltách jsme ale bohužel druhý bod nepřidali. Na jednu stranu jsem moc rád, že jsme bojovali až do konce a vyrovnali. Na druhou stranu k tomu vůbec nemělo dojít, takové zápasy bychom měli při dvougólovém vedení zvládat," řekl trenér Kouřimi Martin Snížek.

Branky: 16. Proskočil z PK, 20. Švehla, 41. Málek, 47. Andrašík – 5. Keltner, 14. Pazderec, 72. a 88. z PK Královský. Poločas: 3:2.
Plaňany: Hradecký (90. Zběhlík) – Grulich, Češner, Břichnáč, Postelt (73. Nágl) – Málek (46. Javorský),Kozdera, M. Freund, Švehla, Andrašík – Proskočil.
Kouřim: Vedral – M. Havránek, Svoboda, Holub, Paclík – J. Keltner (76. Charvát), Macháček, Královský, Světnička (68. Světnička) – Snížek, Pazderec.

Krakovany – Velký Osek 7:0

„Od začátku utkání jsme hráli hodně aktivně. Soupeř hrál otevřený fotbal, což nám vyhovovalo.V první půlhodině bylo na obou stranách několik příležitostí skórovat. Poté otevřel skóre Pospíšil, který zakončil svůj únik. Ve 42. minutě Šindelář po rohovém kopu zvýšil hlavou na dva nula. Hned na začátku druhé půle zvýšil Luděk Tlučhoř na tři nula. Od tohoto okamžiku soupeř rezignoval. Další dvě branky vstřelil Dostál a po jedné Sixta a Kutil. Po slušném výkonu jsme zaslouženě zvítězili a získali další tři důležité body," konstatoval trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

„Z našeho pohledu lze hodnotit jen první poločas. V něm jsme na začátku přestáli úvodní tlak a sami si vytvořili slušné brankové příležitosti. Bohužel jsme v nich neobstáli a tak udeřil soupeř a ve 28. minutě šel do vedení. Obě mužstva pak měla i další šance, ale skóre se neměnilo. Když už to vypadalo, že půjdeme do kabin s jednogólovým mankem, tak domácí po rohovém kopu skóre navýšili. Druhý poločas začal katastrofálně a domácí hned skórovali po příchodu z kabin. To definitivně rozhodlo, my kupili chybu na chybu a bylo jen otázkou na kolika brankách se zastaví skóre. I přesto, že jsme prohráli, tak první poločas nebyl úplně špatný, až na tu koncovku. Na to musíme navázat hned v následujícím zápase s Nučicemi a urvat tři body," podotkl trenér Velkého Oseka Jiří Sodoma.

Branky: 28. Pospíšil, 42. Šindelář, 48. L. Tlučhoř, 63. a 72. Dostál, 75. Sixta, 87. Kutil. Poločas: 2:0.
Krakovany: Douděra – Věříš, Jelínek (60. Novotný), Šindelář, Kutil – Pospíšil, L. Tlučhoř, R. Tlučhoř, Chvojka – Sixta, Dostál.
Velký Osek: R. Durdil – Šmiřák (74. From), L. Černý, Drahovzal, Špaček – Koška, Sixta, Lambert, J. Karban, Belza (67. S. Karban) – Koubek.

Sestava kola

Mical (Žiželice, 2) - Češner (Plaňany, 1), Klička (Jestřabí Lhota, 4), Čechák (Jevany, 3), Šindelář (Krakovany, 1) - R. Tlučhoř (Krakovany, 3), Bečvařík (Jevany, 2), Dolejš (Pečky, 1), Andrašík (Plaňany, 1) - Borovička (Zásmuky, 1), Dostál (Krakovany, 2)

Tabulka

1. Bečváry⋌ 16 13 0 2  1 54:20 41
2. Žiželice⋌ 15  9 2 1  3 58:34 32
3. Jestřabí Lhota ⋌ 15  9 1 1  4 30:14 30
4. Jevany ⋌ 16  9 1 1  5 37:41 30
5. Krakovany ⋌ 16  8 1 2  5 50:25 28
6. Pečky⋌ 16  7 1 0  8 40:44 23
7. Libodřice ⋌ 15  5 3 1  6 40:34 22
8. Kouřim⋌ 15  4 3 2  6 35:37 20
9. Nučice⋌ 16  6 0 2  8 26:33 20
10. Plaňany ⋌ 15  5 1 1  8 28:44 18
11. Konárovice ⋌ 16  5 0 0 11 28:48 15
12. Velký Osek⋌ 15  4 0 2  9 25:50 14
13. Zásmuky ⋌ 16  1 3 1 11 30:57 10

Z utkání Radim - Lysá nad Labem (1:5).
Radim srazila nepovedená desetiminutovka