Začátek zápasu byl spíše ve znamení Benešova, ale dvě nebezpečné zakončení Vrány a Telnara skončily mimo kolínskou branku.

Poté přišla 25. minuta a jediný gól zápasu. Ondřej Puk zbytečně fauloval v šestnáctce Telnara a navrátilec do Benešova Pavel Čapek nedal z penalty brankáři Blahovcovi šanci.

Do konce poločasu se projevili i hosté a byli blízko otočení výsledku. Jenže Janecký trefil břevno a z dorážky pálil Ondřej Puk vysoko nad. Těsně před koncem prvního dějství střelu Seiferta vyrazil Tetour a dorážku Veselého zastavil těsně před brankou Ngimbi.
Na druhé straně pěkným průnikům L. Balaty a Vrány chybělo zakončení.

Po změně stran vyběhlo v dresech Benešova devět nových hráčů, naopak hostující kouč vyměnil jen dva.

Domácí podnikali výpady přes rychlého Artěmuka, který buď nenašel před brankou adresáta, nebo když už našel Kučabu a Hrebeniuka, tak ti zakončení zazdili.

Velkou šanci měl i Rataj, ale po hrubce Živného zastavil jeho sólo brankář Karban a po chybě Nešpora pálil Hrebeniuk vedle.
I hosté mohli pohnout skóre, ale osamocený Vácha pálil nad, Veselý ze strany zamířil vedle a následně nezpracoval pěkný pas na penaltě. V závěru trefil Mlynka z dálky tyč.

„Vzhledem k programu v příštím týdnu jsme rozdělili mužstvo na dvě sestavy. Navíc jsme dojížděli náročný týden plný tréninků a únava se na hráčích projevila. Nejsme také sehraní a měli jsme hodně ztrát. Výkon tak byl špatný a na soutěžní utkání by to nestačilo,“ posteskl si po zápase trenér Benešova Roman Veselý.

„Zápas proti již tradičnímu mužstvu z České fotbalové ligy nám ukázal moc. Neměli jsme vůbec špatný vstup do utkání, ale pokáral bych hráče za úsek mezi 20. až 35. minutou, kdy jsme vypadli ze hry. Špatně jsme dostupovali hráče, vyklidili střed pole a Benešov, který musím pochválit, že hrál po zisku míče rychle nahoru, nás kvůli špatnému postavení přehrával. Poté jsme paradoxně trefili konstrukci branky a do konce první půle se utkání vyrovnalo,“ řekl k prvnímu poločasu trenér Kolína Jaroslav Havrda.

„Ve druhé půli jsme chtěli zvrátit zápas na naší stranu, i když domácí prostřídali. Měli jsme tři, čtyři brankové příležitosti, ale trápí nás předfinální a finální fáze, protože není možné jít třikrát sami na bránu a mít opačné řešení. Máme mladý tým a chybí nám zkušenost, ale kluci svoji kvalitu mají a věřím, že to v sezoně špatné nebude,“ dodal Havrda.

Pro něho to bylo trošku speciální utkání. Několik let dělal Romanu Veselému asistenta. Žák chtěl svého učitele porazit, což se mu ale nepovedlo.

„Rád jsem ho viděl, ale mrzí mě, že jsem ho neporazil,“ smál se Jaroslav Havrda a dodal na adresu benešovského kouče: „Roman je skvělý člověk a strašně jsem mu přál, aby se dostal do profi fotbalu, už jen pro umění jednání s hráči po psychologické stránce. Je to útočný typ trenéra a doufám, že jsem si od něj vzal jen to lepší, i když mám trochu jinou představu o fotbale. Máme spolu i blízko jako rodiny.“

Branka: 25. P. Čapek z PK. Poločas: 1:0.
Benešov – I. poločas: Tetour – Vrána, Zákostelský, Ngimbi, P. Ježdík – V. Ježdík – Kučaba, Farkaš, L. Balata, P. Čapek – Telnar (41. Hrebeniuk). II. poločas: Šampalík – Vrňák, Laštovka, Večera, Filip – V. Ježdík (75. P. Ježdík) – Artěmuk, V. Balata, Hrebeniuk, Rataj – Kučaba (65. Maršoun).
Kolín: Blahovec (46. Karban) – D. Nešpor, O. Puk (60. M. Puk), Šourek, Živný (75. Mlynka) – Seifert, A. Čapek (46. Jindřich) – Vácha (60. Šindelář), Němeček, Janecký – Veselý.