„Rozhodně bych je nepodceňoval," řekl před zápasem šéf domácího SK Luboš Holý.

Jeho slova se naplnila. Minimálně v první pětačtyřicetiminutovce, kdy díky dvěma trefám Křtěna drželi hosté s favoritem krok.

Papírové předpoklady pak začal ve druhém poločase naplňovat Hrdlička, který v 52. minutě odčinil nejen penaltu z první půle, ale zasadil oslabenému soupeři, který od 78. minuty dohrával bez vyloučeného Zuskina, i poslední úder a stanovil tak tři minuty před závěrečným hvizdem sudího Matouška konečnou podobu výsledku.

„Ta ruka tam byla, penalta byla odpískána správně. Po našich chybách v obraně v prvním poločase jsme soupeři dovolili srovnat skóre, ale o pauze jsme si v kabině řekli, že máme kvalitnější tým a v tom druhém to musíme potvrdit. Povedlo se a máme tři body," uvedl po utkání nejlepší hráč a kapitán Českého Brodu Tomáš Hrdlička.

I přes výhru z domácího kouče Zdeňka Šmejkala spokojenost nesálala: „Momentálně nehrajeme vzadu dobře a na tom musíme zapracovat. Kluci o půli seděli v kabině jak zmoklé slepice, ale nakonec se hecli a zápas pak nakonec dovedli do vítězného konce."

„Dnes jsme měli potvrdit papírové předpoklady, což se nakonec stalo. Absolutorium si za dnešní výkon zaslouží autor první trefy Michálek, současně i Moravec. Teď se musíme připravit na Brozany, Úvaly a v neposlední řadě na Nymburk," podotkl Luboš Holý.

Branky: 52. a 87. Hrdlička, 10. Michálek, 27. Stejskal, 79. Fikejz – 20. a 30. z PK Křtěn. Rozhodčí: Matoušek. ŽK: 2:4. ČK: 78. Zuskin (Libiš). Diváci: 200. Poločas: 2:2.
Český Brod: Polomský – Smola, Hrdlička, Slicho, Moravec – Walter, Michálek, Stejskal, Medek (78. Šmejkal), Křelina (61. Suk), Fikejz. 

(Mojmír Strachota)