Volárna – Nučice 3:1

„Začátek utkání byl z naší strany pomalejší. Během prvních patnácti minut stačil soupeř dvakrát trefit brankovou konstrukci a několikrát vyzkoušet skvěle chytajícího Dostála. Poté ale přišlo nedorozumění hostujícího obránce s brankařem a Hartman měl před sebou už jen prázdnou branku. To soupeře srazilo do kolen. Do konce poločasu jsme byli lepším týmem. Po půl hodině hry přidal Šedivý ještě jeden gól. Druhý poločas se vyvíjel podobně. Soupeř nás zatlačil na vlastní polovinu. Nás však uklidnila další vstřelená branka a zbytek poločasu jsme hráli už spíše na jistotu. Branku jsme inkasovali až v samém závěru utkání," popsal klíčové situace hrající trenér Volárny Aleš Hanek.

„Celý tým hrál výborně a konečně jsme měli štěstí a ne smůlu jako celou sezonu. Z vítězství měli radost hlavně i fanoušci, kterým jsme na počest vítězství udělali večerní ohňostroj," dodal s úsměvem Aleš Hanek.

„Hráli jsme špatně. Soupeře jsme podcenili a ten nás trestal z rychlých brejků. My pořádně ani netrefili branku," hlesl trenér Nučic Zdeněk Carvan.

Branky: 15. Hartman, 30. Šedivý, 75. Čapek – 85. P. Zápotocký. Rozhodčí: Kracík. ŽK: 2:2. Diváci: 80. Poločas: 2:0.
Volárna: Dostál – Bruna, Hanek, Mlýnek, Pelikán –  Hloucal, Hartman, Kukal, Bouma – Čapek (80. Jakubál), Šedivý (76. Šimeček).
Nučice: T. Krutský – Hurtík, Pečenka, Podolák, Vedral (68. Kočí) – Jelínek, P. Zápotocký, M. Hervert – Novák (56. P. Krutský ml.), Stárek (68. J. Hervert), Jícha.

Bečváry – Polepy  5:1

„Z tohoto zápasu jsme měli trochu obavy, protože nám chybělo několik hráčů a přijel druhý tým tabulky. Ale projevilo se, že soupeř byl sice fotbalový, ale věkově starší a to bylo znát na pohybu a rychlosti.  V prvním poločase jsme měli ještě několik velmi dobrých šancí, které jsme bohužel nevyužili. Polepy nastřelily v prvním poločase tyč a branku jsme inkasovali z penalty. Jinak jsme je do žádných větších šancí nepustili. Jsem rád, že jsme zápas zvládli takovýmto způsobem. Oplatili jsme Polepům potupnou porážku z podzimu," řekl po utkání trenér Bečvár Josef Kuba.

„Pro nás to byl hodně nepovedený zápas. Nedařilo se nám prakticky vůbec nic. Domácí vyhráli zaslouženě," uznal trenér Polep Vít Mádle.

Branky: 5. V. Holub, 20. a 77. Horáček, 57. Černý, 69. Kubín – 72. Kmoch z PK. Rozhodčí: Melichar. ŽK: 1:2. Diváci: 30. Poločas: 2:0.
Bečváry: Huslík – Uher, J. Holub, Vanta, J. Kuba (70. T. Kubásek) – Kubín, Dědek, Horáček, Jahoda – V. Holub, Černý.
Polepy: Procházka – Půža (60. Mádle), Dolejší, Vošoust, Sokol – Mokříž, Suchánek, Zelenka, Dušek – Kmoch, Hruška.

Kouřim – Týnec nad Labem 1:0

„S naším výkonem spokojeni nejsme a přestože to byl vyhraný zápas, tak v kabině vládla ponurá atmosféra.  Sice jsme si zakřičeli, ale sami hráči věděli, že jejich výkon mohl být mnohem lepší," přiznal trenér Kouřimi Michal Škopek.

„Hosté houževnatě bránili a spoléhali na rychlé brejky, navíc jim skvěle zachytal gólman, který jistě pět loženek chytil. My jsme sice měli více ze hry, ale strašně těžkopádně jsme se dostávali do kombinace a samotného zakončení. Shrnu-li to, tak to bylo vydřené vítězství," dodal Michal Škopek.

„Do zápasu jsme vstupovali s respektem. První poločas jsme hráli vyrovnané utkání a věřili jsme v bodový zisk, ale na začátku druhého poločasu přišlo vyloučení a následně i gól. Pak se samozřejmě naše plány změnily. My jsme hru otevřeli a s rizikem obdržení druhé branky jsme bojovali o vyrovnání do poslední minuty. To se bohužel nepodařilo," konstatoval kapitán Týnce Jiří Sýkora.

Branka: 56. M. Snížek. Rozhodčí: Hlavička. ŽK: 1:2. ČK: 55. Mlika (Týnec). Diváci: 150. Poločas: 0:0.
Kouřim: L. Havránek – M. Havránek (46. Svoboda), Novák, Machata – Šváb, J. Snížek (78. Macháček), M. Snížek, Velčovský (46. Královský) – Slezák, Novotný, Keltner (62. Světnička).
Týnec nad Labem: Adamec – J. Sýkora, Mlika, Čopjak, Truxa – D. Sýkora, Kulich, T. Horák, Grůbr – Novotný, Lambev.

Radim B – Jestřabí Lhota 0:1

„Zápasu by z našeho pohledu více slušela remíza, ale na rozdíl od soupeře jsme se střelecky neprosadili ani jednou, a tak jsme opět bez bodu," konstatoval obránce radimského béčka Roman Procházka.

„V prvním poločase měli větší tlak hosté, jejich útokům jsme se ovšem ubránili a ke skórování jim nepomohla ani penalta, kterou náš brankář bravurně zlikvidoval. Ve druhém poločase jsme pak přidali na tempu i my, ale bohužel to byla Jestřabí Lhota, kdo se ujal vedení po našem malém důrazu  ve vápně. Pak se hosté trochu více stáhli a spíše bránili výsledek, nám se ovšem recept na vstřelení branky najít nepodařilo. Gólem neskončila ani vyložená šance dvě minuty před koncem, kdy už jsme skoro zvedali ruce nad hlavu, ale štěstí při nás nestálo ani tentokrát a střela našeho obránce orazítkovala pouze obě tyče hostující branky," dodal Roman Procházka.

„Utkání jsme začali aktivně a měli jsme více ze hry, po naší neproměněné penaltě, za ruku soupeře, se hra vyrovnala a i přesto, že jsme neproměnili další šanci, se šlo do kabin za nerozhodného stavu. Tentokrát jsme vstoupili i do druhého poločasu dobře a po akci a střele Krupky, kterou dorazil Klička, jsme se dostali do vedení. Poté jsme přestali hrát fotbal, domácí zvýšili nasazení a skvěle zahrávali standardky. S velkým úsilím a notnou dávkou štěstí jsme důležité vítězství uhájili," oddechl si trenér Jestřabí Lhoty Petr Kureš.

„Stínem utkání je zranění našeho hráče Hájka. Chlapcům chci poděkovat za bojovnost a zodpovědnost, s jakou k utkání přistoupili," dodal.

Branka: 60. Klička. Rozhodčí: Neumann. ŽK: 3:1. Diváci: 80. Poločas: 0:0.
Radim B: Urik – R. Procházka, M. Ružinský, Mašín, Vaníček – Hrabal, Synek, Schnurpfeil, Vejdělek – Machata, Dejl.
Jestřabí Lhota: Heres – Hájek (48. Mojžíš), Skalický, Z. Týma, L. Týma – Šátek, Pavelka, Klička, Hron – Krupka, Krajíček.

FK Kolín B – AFK Pečky 3:2

„Dramatické utkání, které pro zbytečné emotivní extempore některých pečeckých hráčů ztratilo na kráse. Pro nás po nervy drásajícím průběhu skončilo šťastně. Máme tři body, které jsme chtěli," konstatoval vedoucí kolínské rezervy Ivan Králík.

„Utkání začalo pokutovým kopem k údivu všech přítomných, nejenom hráčů, ale i diváků. Od tohoto hvizdu se odvíjelo celé vedení utkání," zlobil se trenér Peček František Hovorka.

„Nám se podařilo pěknou střelou Modroviče vyrovnat. Kromě toho jsme měli dvě tutovky, ale bez efektu. V poločase jsme si řekli, že utkání je hratelné  a musíme si dát pozor na prvních patnáct minut druhého poločasu, což se nepovedlo a hned ve 46. minutě jsme inkasovali na 2:1. Soupeř si s námi nevěděl moc rady, a tak jsme začali dostávat žluté karty, což vyvrcholilo v 62. minutě, kdy nám rozhodčí udělil dvě červené. Těžko se dá ustát takové rozhodování. V devíti hráčích jsme se do soupeře správně zakousli a v 72. minutě Pavel Hovorka srovnal na 2:2. Vyrovnání z naší strany přišlo brzy  a v 81. minutě po kopu z rohu jsme inkasovali na 3:2. To jsme již nedokázali srovnat. Kluci zasluhují za výkon poděkování," podotkl Hovorka.

Branky: 2. Linhart z PK, 46. Dvořák, 81. Roth – 34. Modrovič, 72. P. Hovorka. Rozhodčí: Humpolák. ŽK: 1:5. ČK: 62. Konůpek, Kysel (oba Pečky). Diváci: 30. Poločas: 1:1.
Kolín B: Hanuš – Roth, Lapšanský, J. Sedlařík (72. Vaněček) Mjartan (82. Mořický) – Mikeš, Linhart (46. Noll), Kesner, Šindelář – (60. Kainar) – Králík, Dvořák (82. Tichý).
AFK Pečky: Hemmer – Braňka, Kysel, J. Hovorka, Zelenka – P. Hovorka, Modrovič, Konůpek, Hanzelín – Materna, Štegl.

Třebovle – Velký Osek 1:5

„Do pětadvacáté minuty to šlo, pak jsme však vypadli z role a soupeř nám dal tři góly. Na začátku druhé půle jsme snížili a pokoušeli se nadále s výsledkem něco udělat. Tlačili jsme dopředu, ale v koncovce se nám nedařilo. Navíc jsme otevírali okénka vzadu, čehož soupeř využíval k brejkům. Díky tomu měl dost šancí a my můžeme děkovat našemu brankáři, že jsme nedostali víc gólů," řekl po utkání trenér Třebovle Josef Kocourek.

„Soupeř hrozil z brejků, které naštěstí neproměnil. Dali jsme rychlé dva góly, které soupeře dost rozhodily. Po špatném startu do jarní části se nám začíná docela dařit," potěšilo vedoucího mužstva Jiřího Sodomu.

Branky: 61. David Richter – 23. a 26. D. Adamec D, 38. a 78. Koubek, 90. L. Durdil. Rozhodčí: Vala. ŽK: 0:2. Diváci: 40. Poločas: 0:3.
Třebovle: L. Pokorný – Růžek, Šír, Čáslava, Homolka – Němec, Líbal, Daniel Richter, Hovorka – Svoboda, David Richter (80. Vojtáček).
Velký Osek: Kalinec – Jan Adamec (85. J. Karban), Syřínek, Mašek (80. L. Durdil), Špaček (46. Zdobinský) – J. Pfeifer, Sixta, D. Adamec (31. Skala), Souček – Fořt, Koubek.

Konárovice – Libodřice 7:1

„Do utkání jsme šli v pozměněné sestavě a domácí toho také využili. Od začátku byli lepší a utkání měli celou dobu pod kontrolou," přiznal vedoucí Libodřic Radek Šafránek.

„Rozhodla třetí branka těsně před poločasem. Ve druhém poločase měli domácí opět více ze hry a v posledních deseti minutách rozhodli 
o vysoké výhře čtyřmi góly. Tím bylo dílo dokonáno," dodal Radek Šafránek.

Branky: 20. a 32. Pokorný, 45. Žídek, 55. M. Černík, 66. a 70. Kahoun, 85. Svoboda – 40. Rychlík. Rozhodčí: Dvořák. ŽK: 1:3. Diváci: 50. Poločas: 3:1.
Konárovice: Svoboda – Vokoun, Žídek, R. Černík –  Kopecký (70. Patočka), Kahoun, Havlíček, Sojka (46. Kutil), Brunclík – Pokorný, M. Černík.
Libodřice: Jelínek – Müller, Mlázovský, Medlen, Mikeš – Heverle, Rychlík, Pohanka, Pěkný – Škopek, Košík.

Tabulka

1. Kouřim ⋌ 17 13 1 1  2 52:19 42
2. Polepy⋌ 17 11 0 0  6 52:34 33
3. Velký Osek ⋌ 17 10 0 2  5 48:34 32
4. FK Kolín B⋌ 17  9 2 0  6 35:45 31
5. Libodřice ⋌ 17  9 0 3  5 39:35 30
6. Nučice⋌ 17  8 2 1  6 30:22 29
7. Konárovice ⋌ 17  8 1 1  7 35:26 27
8. AFK Pečky⋌ 17  6 3 2  6 47:27 26
9. Bečváry ⋌ 17  8 1 0  8 49:38 26
10. Jestřabí Lhota ⋌ 17  6 3 2  6 27:23 26
11. Týnec nad L. ⋌ 17  5 2 1  9 20:32 20
12. Třebovle ⋌ 17  5 0 2 10 24:44 17
13. Radim B⋌ 17  3 2 1 11 22:40 14
14. Volárna⋌ 17  1 0 1 15  8:69  4