„Byl to pro nás velmi těžký soupeř. Většina jeho hráčů totiž prošla výchovou ve Viktorii Plzeň. Utkání plné zvratů se nakonec rozhodlo až 
v penaltovém rozstřelu, ve kterém jsme otočili nepříznivý průběh," uvedl trenér Vít Caudr.

Již od začátku zápasu bylo jasné, že to Kolín nebude mít snadné. Hráči Doubravky působili sebevědomě. „V prvním poločase byl soupeř lepší a mohli jsme být rádi za poločasový nerozhodný výsledek. My jsme se prosadili po standardních situacích, kdy jsme ještě také nastřelili hned v úvodu břevno. K brance nám pomohli vždy teče hostujících hráčů," podotkl Vít Caudr.

„Druhý poločas se hrál velmi otevřeně, obě mužstva chtěla vyhrát a brankové příležitosti byly vidět na obou stranách. Bylo to tak 4:3 na vyložené šance pro nás. Soupeř však v jedné dokonce trefil obě tyče. My šli do vedení i potřetí, opět za přispění soupeře, kdy si po zpětné přihrávce vrazil hráč hostí míč do branky.Vedení dlouho nevydrželo, soupeř se trefil po rohovém kopu," popsal klíčové okamžiky druhé půle Caudr.

Zápas tak dospěl do remízového konce. O vítězi musely rozhodnout pokutové kopy. „V těch to dlouho pro nás nevypadalo dobře, ale soupeř nevyužil šance utkání vyhrát a tak jsme se nakonec radovali ze dvou bodů my," oddechl si Vít Caudr.

Kolín se tak ve třetím utkání konečně dočkal vítězství na hřišti. To předchozí v Mostě bylo kontumováno v jeho prospěch až od stolu.

„Velmi těžké utkání a náš výrazně lepší výkon než 
v předešlých dvou zápasech. Ač jsme v utkání udělali spoustu chyb, tak jsme s výkonem všech hráčů spokojeni. Kolektivní výkon založený na bojovnosti a nasazení všech hráčů jsou hlavní faktory dvoubodového zisku. Utkání bylo náročné a stálo nás dvě nepříjemná zranění, která věříme, že nebudou vážná," uzavřel kolínský trenér.

Kolínu patří po třetím kole devátá příčka. Další duel sehraje v neděli na hřišti šestého Táborska.

Branky: Hybner, Šourek, Vejr. Poločas: 2:2.
Sestava:  Kubát – Tichý, Martikán, Šamša, Vejr – Kosina (74. Bulíček), Jehlička –  Dudla, Šourek, Kubát (36. Bělina) – Hybner.