„Vzhledem k našim výsledkům a dosavadním bodovým ziskům by se mohl zdát bod ze Zlína jako dobrý, ale i když to zní možná troufale, my jsme v situaci, kdy jsme sem přijeli hrát na vítězství," uvedl trenér Kolína Jaroslav Veselý.

„V prvním poločase se nám to dařilo, drželi jsme kompaktní blok, soupeře jsme ze hry do šancí nepouštěli a gól jsme mu nabídli naší nesmyslnou rozehrávkou a zbytečnou ztrátou. Naštěstí se nám povedlo těsně před přestávkou vyrovnat, což nám pomohlo. Navíc jsme si toto vyrovnání zasloužili," dodal Veselý.

„Zápas ukázal to, co víme. 
V domácím prostředí máme velké problémy s hrou do zhuštěné obrany. Dnes jsme to nezvládli takticky, strašně málo nás podporovali krajní obránci při hře směrem dopředu a ve své kůži nebyl ani Železník. Přesto jsme šli do vedení, ale pro gól, jaký jsme inkasovali, nemám vysvětlení a doteď jsem jej nepochopil. Takový gól nemůže brankář dostat," kroutil hlavou kouč Zlína Martin Pulpit.

Jeho tým šel sice jako první do vedení, jenomže v posledních vteřinách prvního poločasu dokázal vyrovnat Petrášek. Po změně stran byli hráči Zlína aktivnější, z tlaku však nic nevytěžili.

„Domácí přitopili pod kotlem, byli ze hry nebezpečnější a v jednom případě nás výrazně podržel brankář Pechatý. Zlín tam měl i některé další příležitosti, nicméně při troše štěstí jsme mohli zvítězit i my, protože jsme hrozili ze standardních situací, což je asi jediný způsob, jak můžeme dát gól. Žádnou jsme však nedotlačili, proto utkání skončilo remízou. V kontextu celého zápasu bod bereme," podotkl Jaroslav Veselý.

„Ve druhé půli jsme byli nebezpečnější, vytvořili jsme si dvě tři příležitosti, které jsme však neproměnili a jak už to v podobných případech bývá, museli jsme být na pozoru při každém brejku nebo standardní situaci soupeře, které měli hosté opravdu nebezpečné. Alespoň to jsme si naštěstí pohlídali," oddechl si Pulpit.

Kolín sice uhrál šestý bod v probíhající sezoně druhé ligy, na nesestupové místo ale ztrácí devět bodů.