Mnichovo Hradiště – Velim 2:2

„Na úvod hodnocení bych chtěl říct jednu věc. Když vyhrajeme, tak se neozývají žádný znalci na internetu, ale jen když prohrajeme, tak mě hned kritizují za to, jaký je stav mužstva. Ale já to opět musím říct. Dnes nám chybělo šest hráčů základní sestavy. Na lavičce jsme měli jenom dorostence. Navíc v útoku jsme nastoupili s jedním loňským a jedním současným dorostencem," uvedl trenér Velimi Jaroslav Češpiva.

„Věděli jsme, že soupeř bude kvalitní, vždyť v minulém kole vyhrál 6:0, navíc spoustu zápasů vyhrál s vysokým skóre. Proto jsme z béčka povolali zkušeného Trumpuse, kterému je čtyřicet let a Seiferta jsme předsunuli před čtyřčlennou obranu, kde byl ještě defenzivní hráč Teplý. Domácí nás od začátku zatlačili a kopali roh za rohem. Během zápasu jich zahrávali snad dvacet. My odolávali díky kvalitní obraně, stoperům a brankáři. Občas jsme se dostali do protiútoku a z jednoho se nám podařilo vstřelit branku. Kovařík rozehrál na Nedbala, ten mu míč vrátil a vedli jsme 1:0," popsal průběh první půle Jaroslav Češpiva.

„Věděli jsme, že domácí budou po změně stran stupňovat tlak. Prakticky se hrálo na jednu bránu. Dokonce jsme se několik minut nedostali k jejich bráně. Ale jednu šanci jsme měli. Bohužel Jansta nechal míč za sebou a nestačil vystřelit.  Pak přišel okamžik, který nakopl soupeře. Hrabal kontroloval míč do autu, soupeř mu ho ale sebral a  přihrál spoluhráči, který vyrovnal. Tento gól přilil benzín do jejich ohně. Za šest minut už to bylo 2:1. Věděli jsme, že to bude těžký, ale Jansta se mohl opět gólově prosadit. Bohužel to dopadlo podobně jako v prvním případě. Už jsme nedoufali, nakonec jsme vystřídali vyčerpaného Kovaříka a nahradilo ho Zajícem, to sice nepomohlo, ale začali jsme víc útočit. V závěru se podařilo Kynclovi prostrčit míč na Nedbala, který vyrovnal. Musím však uznat, že soupeř byl o jeden rychlostní stupeň rychlejší, naštěstí byl ale také zbrklejší," dodal Češpiva.

Branky: 60. a 66. Radačovský - 44. Kovařík, 86. Nedbal. Rozhodčí: Suchý. ŽK: 1:2. Diváci: 80. Poločas: 0:1.
Velim: Svoboda – Kyncl, Marek Hrabal, Trumpus, Vácha – Seifert – Nedbal, Teplý, Jansta (83. Zajíc) – Kovařík (75. Kosina), Kukal (90. Marek).