Červené Pečky – Býchory 0:5

„Býchory nás jednoznačně přehrály nejen výsledkově, ale i herně. Byly přesnější v přihrávkách, důraznější v osobních soubojích a byly na tom lépe i fyzicky. V polovině první půle jsme z nenápadné akce inkasovali poprvé. Do té doby se dalo říct, že jsme soupeře do nebezpečných akcí nepouštěli, ale gól v naší síti dal býchorským hráčům klid a nás psychicky nalomil. Do poločasu jsme už ale gól nedostali, a tak jsme ještě stále doufali v obrat. Bohužel jsme nezvládli vstup do druhé půle, kdy první útok a střela na naši branku znamenala dvougólové vedení Býchor. Když o pár minut později padl třetí gól, bylo prakticky po zápase,“ přiznal trenér Červených Peček Pavel Pospíšil.

„Do prvního mistrovského zápasu jsme nastupovali sice bez Kedršta, ale s plnou lavičkou, což v týmu Býchor bylo po velmi dlouhé době. Hráči mají zájem hrát a všichni dostali v zápase prostor. Červené Pečky jsme znali z loňského roku a víme, že v jejich týmu došlo k oslabení, což se nakonec i potvrdilo. Výsledek sice jasně vypovídá o naší převaze, ale osobně úplně spokojen nejsem. V naší hře byla spousta nepřesností a zbrklostí, v některých fázích chyběl klid, ale v týmu došlo ke změnám, tak to přikládáme ještě k nesehranosti. Každopádně hráče za přístup v utkání chválím,“ uvedl trenér Býchor Michal Škopek.

„Začali jsme aktivně a soupeře sevřeli na jejich polovinu, bohužel z vytvořených šancí jsme nedokázali skórovat. Kuba Vyhnánek nakonec proměnil samostatný nájezd na brankáře, ale do našich řad to klid v zakončení nepřineslo. Ve druhém poločase se střelecky dařilo lépe, za zmínku určitě stojí střela Pošíka snad z 30 metrů, která znamenala navýšení na 2:0, ale následně opět spousta nepřesností odvrátilo náš výsledek od vyšší výhry,“ dodal Škopek.

Branky: 21. a 56. J. Vyhnánek, 48. Pošík, 62. Lev, 74. Klimeš. Poločas: 0:1.
Červené Pečky: Hanzl – Koubský, Šourek (46. Rauch), Pokorný, Zelenka (70. Přiklopil) – Hanousek, Svoboda, T. Podnecký (65. Hendrych), Bulíř – Šlejmar, Bílý (75. Pospíšil).
Býchory: Berger – Pošík (62. Klimeš), Jirkovský (78. Langráf), M. Chvalovský (46. Říha), Funda (76. Koubek) – Zach, Chlumský, Teplý, A. Chvalovský (88. Škopek) – Vyhnánek, Lev.

Tuklaty – Plaňany 0:3

Do zápasu jsme vstupovali s respektem k soupeři. Věděli jsme, že Plaňany posilovaly zvláště do ofenzivy. Na druhou stranu jsme chtěli dobře bránit a využívat rychlé protiútoky a poprat se o první body. Náš výkon nebyl špatný, ale vše se změnilo, když musel odstoupit David Jambor, navíc jsme následně obdrželi gól. Měli jsme míč pod kontrolou, ale po individuální chybě jsme inkasovali. Vzápětí na to jsme udělali druhou chybu a hosté svoji příležitost využili. Dva slepené góly na konci poločasu nás srazily. Na začátku druhé půle jsme udělali individuální chybu jako přes kopírák té první a bylo rozhodnuto. Poté se utkání pouze dohrávalo. My jsme náznaky šancí nedokázali proměnit. Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě, jen mě mrzí, že jsme jim to hodně ulehčili. Ale pokud se vyvarujeme individuálním chybám a budeme na sobě dál makat, tak bychom body měli sbírat,“ je přesvědčený trenér Tuklat Roman Nešpor.

„Do utkání s nováčkem soutěže jsme nastoupili s mírnou obavou, zda pět nováčků v našem týmu psychicky zvládne svou premiéru, a také s jakým elánem a nadšením nastoupí proti nám nováček soutěže. Čekali jsme nepříjemného, běhavého soupeře, který bude chtít svou obnovenou domácí premiéru v okresním přeboru využít ve vítězství. Úvodních zhruba dvacet minut byl k vidění neurovnaný fotbal s množstvím osobních soubojů, ale domácí nic nevymysleli a naše příležitosti byly pouze náznaky. Od 25. minuty jsme převzali taktovku utkání a zvýšenou převahu korunovali brankami Beníška a Hrstky. Oba vstřelili v dresu Plaňan premiérovou branku. A když Beníšek skóroval potřetí, bylo prakticky rozhodnuto. Domácí zahrozili dvěma závary, my své šance již také neproměnili, a tak zápas v poklidu dospěl k závěru. Z naší strany poctivý výkon, který byl podložen i v některých částí utkání i fotbalovostí. Domácí jistě budou minimálně doma všem nepříjemným soupeřem, ale po zranění svého útočníka prakticky nebezpeční nebyli,“ podotkl trenér Plaňan Tomáš Kučera.

Branky: 42. a 53. Beníšek, 44. Hrstka. Poločas: 0:2.
Tuklaty: Pazdera – D. Procházka, Nešpor, Vébr, P. Jambor – Blaščok (73. M. Procházka), Kotala (51. Werbynský), Martinec, Halgaš (85. Pacovský) – Vondráček (58. Lachman), D. Jambor (33. Bazal).
Plaňany: Hradecký – M. Freund, Schwarz, Češner (73. Grulich), Klucska – T. Freund (79. Hanzálek), Brecík, Švehla, Konůpek (84. Málek) – Beníšek (88. Jambor), Hrstka (64. Andrašík).

Jevany – Radim 8:3

„Zápas s Jevany jsme vůbec nezačali špatně. V první čtvrthodině jsme ovládali balón a vytvořili si několik šancí a byli jsme to my, kteří inkasovali do poločasu třikrát. Naštěstí před poločasem se nám povedlo vstřelit branku a tím se dostat do hry. Na začátku druhého poločasu jsme se kvůli vyloučení dostali do desíti. I o desíti jsme hráli vyrovnanou partii, ale přesto jsme udělali spoustu chyb, které nás stály lepší výsledek a body,“ konstatoval trenér Radimi Ondřej Exner.

„Domácí zápas s tradičním účastníkem krajských soutěží nám vyšel na jedničku. Již ve čtvrté minutě otevřel skóre zápasu Hybner, nová posila našeho týmu. Poté se hra přelévala z jedné strany na druhou. Radim nám byla více než vyrovnaným soupeřem. V 30. a 37. minutě se dvakrát trefil Janouch a navýšil naše vedení na 3:0. Dále jsme v průběhu zápasu trochu polevili a po naší zbytečné chybě dovolili hostům snížit na 3:1. I do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře. Náš nový útočník Ravizza svými dvěma brankami navýšil na 5:2. V 72. minutě se skóre zápasu opět měnilo, tentokrát se trefil do soupeřovy branky Tomáš Novák. Hosté se dostali ke slovu v 76. minutě a snížili na 6:3. Ale poslední slovo měl opět nejlepší střelec zápasu Janouch, který svými dvěma brankami stanovil na konečných 8:3. Nutno podotknout, že hosté si takový debakl nezasloužili, ale nám tentokrát vyšla koncovka na jedničku. Hráčům děkuji za velmi dobrý výkon,“ uvedl trenér Jevan Jan Lahoda.

Branky: 4. Hybner, 30., 37., 80. a 86. Janouch, 53. a 60. Ravizza, 72. Novák – 44. Vaníček, 57. Soukal, 76. Homolka. ČK: 49. Čábelka (R). Poločas: 3:1.
Jevany: Češner – Chaloupka (29. Ravizza), Štefančík, Bečvařík, Čechák – Končický, Hybner, Krákora (81. P. Moravec), T. Novák – Janouch (89. M. Moravec), J. Novák.

Radim: Hanuš – Král, Synek, Mašín, Ontl – Homolka, Ružinský, Dejl (85. Hrabal), Vaníček – Čábelka, Exner (51. Soukal).

Žiželice – Kouřim 1:2

„Utkání rozhodly dvě chyby našich stoperů. První branka padla po faulu a po krásně kopnutém trestném kopu Snížka. Poté se nám podařilo vyrovnat Korčákem. Do druhého poločasu jsme si řekli, že budeme hrát po zemi, ale plán jsme nesplnili a hráli nakopávané míče jako Kouřim na Snížka. Druhá branka padla po špatné přihrávce ve středu hřiště. Ale musím říct, že padla po dvoumetrovém postavení mimo hru. Kouřimi gratuluji k vítězství. Jejich hráči toužili více po vítězství než my,“ řekl trenér Žiželic Luděk Špaček.

„Důležitý krok k bodům se našemu týmu podařilo udělat už ve čtvrté minutě. Snížek si nebojácně došel pro nedovolený zákrok a z následného přímého volného kopu se nemýlil. Pak se hra přelévala za strany na stranu a oba celky si dokázaly vypracovat po jedné nadějné šanci. Domácí měli ze hry o něco víc, ale do výrazné šance se neprokombinovali. O vedení jsme přišli ve 22. minutě, kdy naše obrana reklamovala, že míč opustil hrací plochu a přestala hrát. Hra však nebyla přerušena a z následného závaru se střelou na zadní tyč dočkali domácí vyrovnání,“ popsal úvodní pětačtyřicetiminutovku nový trenér Kouřimi Miroslav Hrdlička.

„Ve druhém poločase jsme šli po brance Patrika Jirků znovu do vedení. Domácí celek se domáhal ofsajdu, ale stejně jako my v úvodním poločase se přerušení hry nedočkali. Žiželice nás potom zatlačily a my se bránili. A když v 89. minutě vytáhl fantastický zákrok Havránek, který zlikvidoval přímý volný kop, byly tři body naše. Podali jsme týmový výkon a všichni hráči zaslouží velkou pochvalu, jak k zápasu přistoupili. Vítězství a dvě vstřelené branky mě těší o to víc, že jsme pro tento zápas nemohli počítat s oběma útočníky a ještě dvěma dalšími hráči ze základní sestavy,“ dodal Hrdlička.

Branky: 22. Korčák – 4. Snížek, 61. Jirků. Poločas: 1:1.
Žiželice: Rokos – Bubeník, Živný, Hůlka, Midloch – Jirkov, Bláha, Mejvald, Fořt (78. Apiján) – Korčák, Scháněl (46. Hruška).
Kouřim: L. Havránek – Svoboda, Tománek, Holub, Novák (85. M. Havránek) – Světnička, Macháček (66. Klégr), Jirků, Hovorka – Ružinský (39. Charvát), Snížek.

Velim B – Nučice 1:0

„První zápas v nové soutěži, který jsme výsledkově zvládli. V prvním poločase se na nás asi projevila nervozita, byli jsme bez pohybu, nedokázali jsme si přihrát, prohrávali jsme souboje. Přesto jsme měli v 21. minutě tutovku, kterou jsme ale zahodili. Ve 44. minutě nás naopak podržel Dejmek, který zlikvidoval samostatný nájezd. Druhý poločas byl z naší strany lepší. Začali jsme kombinovat a vytvořili si několik šancí, které měly skončit brankou. O našem vítězství nakonec rozhodla v 72. minutě střela Jirky Vlka zpoza vápna,“ uvedl trenér velimské rezervy Jiří Ptáček.

„Do Velimi jsme přijeli bez tří hráčů ze základní sestavy, proto jsme do zápasu nastoupili s defenzívní taktikou. První půle byla opatrnější a bez šancí, vyjma průniku Kubalíka, kterého vychytal domácí gólman. Ve druhém poločasu nás domácí zatlačili a vytvořili si gólové příležitosti, které neproměnili. Tlak domácích vyvrcholil brankou, kdy střelou z 20 metrů k tyči překonali našeho gólmana. Poté jsme hru vyrovnali a vstřelili branku, která pro údajný ofsajd neplatila. Domácí si už výhru pohlídali i přes náš závěrečný tlak. I když Velim B byla favoritem a má širší kádr než my, měli jsme na to tady udělat alespoň bod,“ konstatoval vedoucí Nučic Petr Houdek.

Branka: 72. J. Vlk. Poločas: 0:0.
Velim B: Dejmek – Jelínek, Čepelák, O. Kosina, L. Vlk – M. Kosina (46. Srp), Hájek (74. Slavík), J. Vlk, Zajíc (46. Jehlička) – Kasal (46. Milichovský), Nedbal.
Nučice: T. Krutský – Souček ml. (46. Jícha, 89. J. Hervert), Podolák, Hurtík, Šulc – Kočí, Bradáč, Chromý, Kulhavý – Kubalík, Nevšímal ml.

Pečky – Libodřice 4:1

„První mistrovské utkání bylo plné očekávání, jak zúročíme náročnou přípravu. Do utkání jsme vstoupili aktivně podle našich představ. Soupeře jsme zatlačili a vytvořili si několik nadějných situací, které jsme bohužel nedokázali proměnit, a tak přišel trest v podobě vlastního gólu. O přestávce jsme poslali do hry Jedličku a Maternu, což se ukázalo jako skvělý tah. Oba zmínění soupeřovu obranu zaměstnávali svou rychlostí a góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Po vyloučení Šafránka už bylo v podstatě rozhodnuto. Myslím si, že vítězství bylo zasloužené a diváci se bavili,“ řekl kapitán Peček Michal Modrovič.

„Ještě bych rád pochválil navrátilce Michala Macháčka, který vstřelil ve svém prvním utkání tři branky a velkou měrou se zasloužil o tři body. Samozřejmě rozveselil i týmovou pokladnu,“ dodal.

„Věděli jsme, že nás v Pečkách nečeká jednoduchý zápas, což se potvrdilo. První poločas jsme odehráli celkem slušně, jenže ve druhém poločase se projevila lepší fyzická kondice domácích, a po vyloučení Filipa Šafránka byla naše šance na bodový zisk mizivá. Pečky vyhrály zaslouženě. My se musíme pokusit získat body další kolo doma,“ uvedl trenér Libodřic Lukáš Lanc.

Branky: 50. Jedlička, 68. z PK, 71. a 80. Macháček – 35. Košík. ČK: 68. F. Šafránek (L). Poločas: 0:1.
Pečky: Cihlář – Macháček, Plaček, Modrovič, Konůpek – Lindner, Novák (82. Lukáš), Králík (80. Křivský), Holub (60. Materna) – Růžička st., Růžička ml. (46. Jedlička).
Libodřice: Kolář – Medlen, Baško, F. Šafránek, Škopek – Heverle, Pěkný, Pohanka, Hovorka (46. M. Šafránek) – Košík (85. Skočdopole), Pánek.

Krakovany – Dobré Pole 1:1 (PK 2:3)

„Zápas rozhodla produktivita. My jsme kromě vstřelené branky Antošem neproměnili několik velice dobrých příležitostí, zatímco soupeř svoji jedinou šanci za zápas deset minut před koncem proměnil. Penaltový rozstřel jsme nezvládli,“ posteskl si trenér Krakovan Vlastimil Chlád.

„Domácí měli po většinu zápasu balon ve svém držení, ale do vyložených šancí se, až na pár výjimek, nedostávali. Inkasovali jsme po pěkném uvolnění Antoše a přelobování našeho gólmana. Vyrovnat se nám podařilo po střele Královského, který zakončil naši útočnou kombinaci po rozebrání domácí obrany. Závěr zápasu jsme se pouze bránili, nicméně v penaltovém rozstřelu nás podržel výborný Kosprt, který zlikvidoval hned tři pokusy domácích a vychytal nám bod navíc. Pro nás to byl hlavně vybojovaný zápas a za to patří klukům poděkování,“ řekl trenér Dobrého Pole Ondřej Štefančík.

Branky: 49. Antoš – 78. Královský. Poločas: 0:0.
Krakovany: Douděra – Věříš, Kozel, Tlučhoř, Kutil – Olexa (75. Pospíšil), Vodvářka, Hačka, Dostál – Sixta (80. Špinka), Antoš.
Dobré Pole: Kosprt – Beránek, Flieger, Štefančik, Neveselý – Špička, Štika, Královský, Varyš – Lukič (72. Jícha), Žirovnický.

Sestava kola

Kosprt (Dobré Pole) - Macháček (Pečky), Češner (Plaňany), Jelínek (Velim B) - Beníšek (Plaňany), Hybner (Jevany), Teplý (Býchory), Hovorka (Kouřim) - Snížek (Kouřim), Janouch (Jevany), Lev (Býchory).