Tým si pro svůj poslední zápas poskládal z bývalých spoluhráčů, kamarádů z fotbalových kruhů a rodiny. V dresu jeho celku se tak kromě syna Adama představil například T. Dušek, který před nedávnem pod vysílačkami působil, nebo M. Řípa s Vondráčkem, kteří nastupují za místní béčko.

V utkání proti liblickému A-týmu nešlo o výsledek, ale především o fotbalovou radost. K vidění bylo nespočet povedených akcí, krásných branek. Tedy přesně tak, jak má fotbalové loučení vypadat.

Sám Sobotka se s domácími fanoušky rozloučil hattrickem a rodinnou brankovou sbírku rozšířil svým gólem i syn Adam.

„Dneska jsme se tu sešli hlavně proto, abychom si udělali žízeň. Zároveň jsem si chtěl ještě zahrát s některými bývalými spoluhráči. Pozval jsem i pár kamarádů z Prahy, se kterými si občas chodíme zahrát takový ten fotbálek pro legraci. Takže jsem rád, že všichni takhle dorazili a mohli jsme se ještě společně při fotbale pobavit a kopnout si,“ řekl ke své rozlučkové akci Daniel Sobotka.

Zraněními sužovaná liblická opora svou kariéru před nedávnem omezila, ale slíbila, že v případě nedostatku hráčů ještě týmu vypomůže. Po uplynulém ročníku se však už rozhodla svou hráčskou kapitolu uzavřít.

„Tohle už je opravdu definitivní rozlučka s aktivní kariérou. Za poslední dva roky jsem měl opravdu smůlu na různá zranění a bylo jich víc, než bych si představoval. Při své profesi používám především ruce a právě jejich zranění mě v práci dost omezuje,“ vysvětlil jeden z hlavních důvodů svého rozhodnutí Daniel Sobotka, který je jako fyzioterapeut součástí realizačního týmu fotbalové reprezentace U21.