Mezi nimi už nebyl brankář Stehno, který po vzájemné dohodě u devátého týmu tabulky skončil. „Místo něho jsme získali z Kutné Hory Josefa Ptáčka," podotkl Biško.

Z tohoto klubu zavítal do Kolína také Milan Vácha. „Jde o ofenzivního hráče. To jsou zatím jediné změny, které u nás doposud proběhly. Dále ale pracujeme na posílení, zejména do ofenzivy," objasnil Jiří Biško.

Zimní příprava bude probíhat tradičně v domácích podmínkách. „Máme tu skvělý areál, který naplno využijeme. Samozřejmě navštívíme i pro některé hráče neoblíbenou posilovnu. Tréninky budou na hřišti a hodně s míčem, ale bude to velice náročná příprava, protože se chceme posouvat tabulkou nahoru," dodal.

V klubu došlo k jedné zásadní změně. Na postu sportovního manažera skončil František Bílek, jehož nahradil Jiří Holatka. Toho fotbaloví příznivci znají z působení ve Velimi, Poděbradech nebo Poříčanech, kde naposledy působil jako trenér.

„Neodcházelo se mi z Poříčan snadno. Je tam skvělá parta lidí, ale nabídka z Kolína mi přišla zajímavá. Je to klub, kde jsem strávil několik let jako hráč, takže mu mám co vracet," řekl nový šíbr.

„S panem Holatkou jsem se znal od vidění, ale osobně jsem se s ním seznámil až při našem setkání. Oba máme rádi, když se říkají věci hned a na rovinu, takže v tomto ohledu v tom nevidím žádný problém. Po našich schůzkách, kterých nebylo málo, vím, že chce tak jako já udělat pro kolínský fotbal maximum. To je pro mě v tuto chvíli důležité," řekl na adresu svého nadřízeného Jiří Biško.

První přípravný duel sehraje Kolín již tuto sobotu. Od 10.15 hodin přivítá na umělé trávě Poříčany.

ČESKÝ BROD ZAČÍNÁ S TRÉNINKEM V PÁTEK

Druhý zástupce okresu v divizní soutěži, Český Brod, ještě užívá volna. Hráči se na prvním tréninku sejdou až v pátek. „V pátek máme první trénink a v sobotu hned hrajeme první přípravný zápas," uvedl vedoucí mužstva Jan Křen.

„Co se týká nějakých změn, moudřejší budeme až po víkendu. Ale žádné dramatické změny nebudou. Možná bude jedna změna," podotkl Křen.

Český Brod se tradičně v zimním období účastní turnaje na pražském Meteoru a ani letošek nebude výjimkou. První zápas sehraje v sobotu od 14 hodin proti Královu Dvoru.