Chrudim U13 – FK Kolín 9:7

„Je pro mne velmi těžké říct, že již podruhé za sebou jsme byli poraženi v utkání, ve kterém jsme ještě pět minut před koncem vedli. Navíc v obou utkáních vítězné branky soupeře padly po pokutových kopech a v Chrudimi to bylo ještě s přispěním našeho vlastního gólu," hlesl trenér Vladimír Zeman.

„Není nač se vymlouvat, můžeme si za to sami. Mnohem víc, než individuální chyby jednotlivců, mě v tomto utkání mrzí jiná věc. Je to přístup některých hráčů k utkání a jejich naivní představa 
o tom, že když soupeře již jednou porazili, tak už ho budou porážet automaticky vždycky a nemusí pro to nic udělat. Tým B sice na svém hřišti prohrál, ale bojoval a snažil se porvat s nepříznivou situací až do konce. Tým A z šedesáti minut hry hrál a bojoval asi tak dvacet minut. A právě 
v těchto minutách svého soupeře přehrával a dokázal mu dát branky po hezkých akcích. Bohužel utkání probíhalo i v těch dalších čtyřiceti minutách, ve kterých ti samí hráči byli chvílemi otrávení bez chuti hrát fotbal a někteří mně připadali, že hrají závodně hokej a po skončené sezoně si přišli jen tak čutnout. Vůbec nechápu, jak po tak vydařené zimní přípravě může něco takového přijít. Někteří hráči si asi pravděpodobně myslí, že po pár dobře odehraných utkáních jim všechno půjde samo a že už na sobě nemusí pracovat. Je teď na mně, abych jim tuhle blbost honem rychle vyhnal z hlavy," dodal Zeman.

Branky: Hejduk 3, Barták, Vlášek, Uman, Záhora. Poločas: 4:3. Sestava A: Veselý, Prokůpek, Vlášek, Koudela, Hejduk, Uman, Barták, Strejček, Šindelář. Sestava B: Zeman, Erben, Záhora, Soukup, Kuchař, Hoření, Schulz, Duba, Pokorný.

Chrudim U12 – FK Kolín 9:6

Kolínští hráči kategorie U12 opět předvedli nevyrovnané výkony. Zatímco ročník 2001 na svého soupeře nestačil (1:5), jejich o rok mladší kolegové naopak o gól vyhráli (5:4). Celkově z toho ale byla porážka o tři góly.

„Porážka od soupeře, s kterým by se prohrávat nemělo, mrzí. Pokud se stále někteří hráči budou domnívat, že jedou na výlet do ZOO a ne na fotbalové utkání, budeme mít stále problém. Musím říct, že toto utkání jsem dlouho rozdýchával," konstatoval trenér ročníku 2001 Jaroslav Bejlek. „Jediný, kdo obstál, byl brankář Šebesta, a to je ještě ročník 2002," dodal.

„Stále trvá má výzva pro kluky ročníku narození 2001, aby se ze svých klubů přišli ukázat a zahrát si nejvyšší soutěž v republice," podotkl Bejlek.

„Od začátku prvního poločasu na nás soupeř vlétl a my deset minut nevěděli, kde nám hlava stojí. Soupeř hrál důrazně a využíval svojí výškovou a hmotnostní převahu. Pak jsme se postupně začali vymaňovat z tlaku a nakonec první poločas skončil nerozhodně. Po změně stran jsme to naopak my, kdo udává tempo hry. Dostali jsme se do vedení o dva góly. Poté se však soupeř zvedl a jeho hra se zlepšuje. Hraje se ve vysokém tempu a nám ke konci dochází síly. Chrudim nakonec vyrovnala a měla další dvě příležitosti. Nás však podržel brankář Čábelka. Konec utkání patří nám, kdy byl Konyvka faulován ve vápně a následnou penaltu proměnil Robovský," popsal klíčové okamžiky zápasu trenér ročníku 2002 Pavel Klas.

„Výkon našeho mužstva 
v prvním a druhém poločasu měl parametry ligového utkání a musím kluky za to pochválit. Míče neodkopávali, ale snažili se kombinovat a 
v důležitých momentech to vzali na sebe.  Na závěr bych chtěl vyzvednout výkon Snížka a Pokorného, protože oba dva předvedli vynikající výkon. Zbytek týmu zahrál také výborně. Je jen škoda, že hráči jako Robovský, který má obrovský potenciál, není pravidelným návštěvníkem tréninků, byl by z něho výborný fotbalista," dodal Klas.

Branky: Konyvka 2, Koděra, Baloun, Batelka, Robovský. Poločas: 6:3.Sestava 2001: Šebesta – Suchý, Machurka, Šín, Chvalovský, Koděra, Jedlička, Jiroudek, Šulc, Juřica, Šimurda. Sestava 2002: Čábelka – Pokorný, Batelka, Snížek, Čáp, Baloun, Robovský, Michálek, Chábera, Konyvka, Nykodym.