Krátce po deváté hodině  byl turnaj oficiálně zahájen. Opět se hrálo na dvou hřištích a to ve dvou skupinách. Hrací doba byla pro celý turnaj stanovena na 2 x 10 minut.

Tak jako loni pořadatelé zajistili hezké počasí, a proto připravené zastřešení či bazén byl všemi hráči mile přivítán a využívali jej v průběhu celého turnaje. Samozřejmě se nezapomnělo na pitný režim a občerstvení bylo připraveno již před zahájením turnaje.

„Tento rok byl počet týmů omezen pouze na deset, a proto každý tým měl před sebou minimálně čtyři zápasy. Po odehrání základní skupiny, postupovaly čtyři nejlepší týmy do vyřazovacích zápasů," popisoval systém turnaje Zdeněk Fekete, hlavní organizátor klání a předseda opolanské odbočky. „V průběhu dne dorazil i předseda všech fanclubů Sparty pan Jaroslav Obdržal. S ním dorazil i maskot AC Sparta, který v průběhu dne byl zajímavým zpestřením pro  diváky a odpočívající hráče," řekl Fekete.

Tak jako každý rok přivezl i poháry, které mistrovská Sparta získala – pro tento rok to byl Pohár České pošty a Superpohár.

Během vyřazovacích zápasů rozdával předseda Jaroslav Obdržal reklamní předměty mistrovského týmu.

Tak jako loni byl turnaj odehrán okolo sedmnácté hodiny a nastalo slavnostní předávání cen pro všechny týmy a následně nejlepšího střelce a brankáře turnaje.

Slavnostní předání cen prováděl předseda Jaroslav Obdržal s předsedou místní pobočky Zdeňkem Feketem.

„Hudební doprovod po celý den zajišťoval místopředseda FCS Opolany David Fiala. Krátce po ukončení dorazila kapela Dargis , která se postarala o zbývající část večera. Akce skončila po třetí hodině ranní. Na závěr lze říci , že nikdo nebyl zraněn, akce se líbila," dodal po turnaji spokojeně předseda opolanského fanklubu.

Pořadatelé vyhodnotili také jednotlivce. Nejlepším brankářem celého klání se stal Bartalovič z vítězného mužstva Sádek u Poličky, nejlepším střelcem byl vyhlášen Kiceluk z Bezna, který nasázel svým soupeřům v průběhu turnaje úctyhodných třináct branek.

Pořadí

1. FCS Sádek u Poličky
2. FCS Opolany A
3. FCS Bezno
4. FCS Poděbrady
5. FCS Opolany B
6. FCS Městec Králové
7. FCS Týnec n. Sázavou
8. FCS Polička
9. FCS Mladá Boleslav
10. FCS Přelouč

Zápasy o umístění

Čtvrtfinále: Bezno – Polička 5:1, Opolany A – Opolany B 2:2 (na penalty 10:9), Sádek – Týnec 2:0, Městec Králové – Poděbrady 0:1. Semifinále: Bezno – Sádek 2:3, Opolany A – Poděbrady 0:0 (na penalty 1:0). O 3. místo: Bezno – Poděbrady 4:0. Finále: Opolany – Sádek u Poličky 1:6.