„Podzimní část sezony byla náročná. Soutěž byla do poslední chvíle vyrovnaná. Sedmá příčka je pro mne spokojeností a následná záchrana také," uvedl hrající trenér Lukáš Trnka.

„Já osobně jsem o záchranu nikdy nehrál a musím říci, že je to velice těžké. Tlak od vedení a fanoušků, ale to k tomu samozřejmě patří. Když se daří, plácají vás po zádech, a když ne, tak jste v nenávisti. Bohužel mi přišlo, že někteří z toho mají snad dokonce i radost. To mě velice zklamalo a nikdy bych to od nich nečekal," dodal.

Když zapátráte v paměti, jaké utkání pro vás bylo v sezoně nejpodařenější a na které byste nejraději zapomněl?
Nejpodařenější bylo utkání v Libici nad Cidlinou. Na toto utkání jsme odjížděli ve 12 lidech a chyběli mi dva hráči základní sestavy. Utkání bylo náročné, ale nakonec jsme si odvezli remízu a ke konci tým sahal i po vítězství. Zapomenout bychom měli především na dvě utkání v Bílém Podolí a Býchorech.

Zimní příchody se ukázaly jako velice podařené. Především střední záložníci Kolařík a Doksanský byli obzvlášť produktivní, když si za jaro připsali celkem 19 přesných zásahů. Prozradíte, kdo se ve vašem oddíle stará o „skauting", který hledá vhodné hráče pro doplnění týmu?
Ještě bych vyzdvihl posily Birkuše a Macha. I tito dva měli velkou zásluhu na záchraně. Kolařík a Doksanský jsou dobří hráči a bylo to velmi znát na naší hře. Velice dobře se na trávníku doplňovali a myslím si, že pro fanoušky to byla krásná podívaná, co ti dva předváděli. Skauting mají na starosti podle mého názoru všichni 
z vedení klubu. O příchodu nových hráčů se staráme asi všichni. Jedinec, který by to měl na starosti, asi není. Není jednoduché shánět hráče 
v dnešní době.

Jaká pozitiva si z dnes již uplynulého ročníku odnášíte?
Pozitivum je asi jedno, vyplatilo se bojovat až do konce a neskládat zbraně příliš brzy.

Na hráčském trhu je v tomto období stále rušno a příchody posil jsou zatím opředeny tajemstvím. Můžete naopak prozradit, které hráče z jarního kádru v následujícím ročníku v tuchorazském dresu už neuvidíme?
Bohužel jsme se museli rozloučit s Petrem Kolaříkem, který dostal jinou nabídku a nepodařilo se nám ho udržet. Přeji mu hodně zdraví a ať se mu v novém angažmá daří. Touto cestou bych mu chtěl ještě jednou poděkovat, co pro náš fotbal udělal.

Nejen kvůli stísněným časovým podmínkám, ale i vzhledem 
k dovoleným a dalším prázdninovým kratochvílím, je letní příprava dosti specifická. Jak probíhá právě u vás v Tuchorazi a kdy jste ji zahájili?
Letní přípravu jsme začali 21. července prvním tréninkem a hned o víkendu jsme hráli první přátelské utkání. Samozřejmě, že respektuji dovolené, na kterých kluci i já jsme. Léto je krátké a každý si ho chce užít naplno s rodinami.

Český fotbal vstoupí do nadcházejícího ročníku revolucí, která se týká elektronické administrativy. Přestupy, hostování, registrace nových členů a v neposlední řadě také psaní zápisů to vše v elektronické podobě. Jak jste na tento nový systém připraveni? A máte z něj nějaké obavy?
Myslím, že mohu potvrdit, že připraveni jsme po všech směrech. Nový systém velice vítáme a jsme si jisti, že nám přinese velkou administrativní i časovou úsporu. Stejně tak nás těší, že nebude možné, aby docházelo k jakýmkoliv pochybením při hostováních, přestupech a zápasech samotných, jako tomu bylo doposud. Přeji si, aby systém i po zahájení mistrovských soutěží fungoval tak, jak funguje od 1. července.

Střelci týmu

14 – Pazderec
10 – Doksanský
9 – Kolařík
6 – Vosecký
4 – Rozumný, Šmejkal
3 – Valenta, Topol
1 – Borovička, Šulc, Birkuš

Sestava kola

6 – Kolařík
4 – Pazderec, Vosecký
3 – Doksanský
2 – Rozumný, Borovička
1 – Kosprt, Macho, J. Černý

(Jan Břečka)