Především v prvním poločase se přítomní diváci museli bavit. Hrdinou utkání se stal domácí brankář Macho, který i přes velké množství šancí Liblic, dokázal udržet další nulu v sezoně a pomohl velkou měrou k vítězství svého týmu 3:0.

Ještě v sobotu večer se společně radovali z postupu reprezentace U21 na ME 2017, kde oba působí v realizačním týmu a v neděli odpoledne se proti sobě mohli postavit jako soupeři. V domácím dresu Michal Horňák, který v reprezentaci U21 zastává post asistenta trenéra a v dresu Liblic Daniel Sobotka, fyzioterapeut stejné reprezentační kategorie. K vzájemnému souboji však nedošlo. Exligista Horňák do utkání nenastoupil kvůli povinnostem u reprezentační U19 a hostující Sobotka kvůli zranění.

„V derby se maže postavení v tabulce a není radno soupeře v takových zápasech podceňovat. Sice se nám na ně doma dlouhodobě daří, ale vždy je to náročné utkání. Přijde více diváků, k tomu emoce a u některých hráčů i nervozita. To vše se pak na výkonu může podepsat a my jsme nechtěli připustit nějaké zaváhání," začal hodnocení utkání hrající trenér Tuchorazi Lukáš Trnka.

„Do tohoto zápasu se nám nepovedl tak dobrý start, jako v těch předešlých, kdy jsme šli do rychlého vedení. Proto jsme byli trochu nervózní a na naší hře to bylo znát. Poté přišla jasná penalta, po nedovoleném zákroku liblického brankáře. Myslím si, že žlutá karta byla v tomto případě hodně milosrdná. Penaltu jsme proměnili a o deset minut později přidali i druhou. V úvodu druhé půle jsme chtěli vstřelit pojišťovací branku, což se nám bohužel nepodařilo. Ale utkání jsme ale i tak dokázali dotáhnout k vítězství," potěšilo Lukáše Trnku.

„Naštěstí máme neuvěřitelného gólmana! Je až neskutečný, co i v jeho věku dokáže Láďa Macho pochytat. Dneska dokázal zlikvidovat soupeři dvě šance v první půli a v té druhé snad ještě víc. Samostatné úniky, prostě všechno. Paráda," nešetřil chválou Trnka.

Výkon nestárnoucího brankáře musel po tomto utkání vyzdvihnout i trenér Liblic Petr Samek. „Klobouk dolů před Machem. Pokud stojí v brance, tak dokáže chytit i nemožné a naši útočníci si s ním v dnešním utkání nevěděli rady," sportovně uznal Samek.

Tomu se utkání nehodnotilo lehce. Vždyť právě Macho vzal jeho týmu veškeré naděje na zisk bodů. I přes velké množství šancí hosté branku vstřelit nedokázali a bez toho v zápasech bodovat nejde.

„Myslím si, že jsme byli v první dvacetiminutovce lepším týmem. Možná nás domácí trochu podcenili. Bohužel pak jsme dvakrát inkasovali a tak zkušený tým, jako je Tuchoraz, si to pak hlídal. Ale o body jsme se v dnešním zápase možná připravili i my sami. Nejde mi na rozum, co jsme dneska neproměnili. Měli jsme snad sedm vyložených brankových příležitostí a trestuhodně jsme je neproměnili. Takže s klidem můžu říct, že na tutovky jsme dneska vyhráli a kdybychom alespoň polovinu z nich dokázali dát, mohli jsme pomýšlet i na nějaké body. Nestalo se tak, proto odjíždíme s prázdnou," posteskl si nad žalostnou koncovkou Petr Samek.

Jak šly minuty

7. – 8. Oba celky si dokázaly vypracovat po jedné slibné příležitosti. Ovšem jak střela Doksanského, tak i pokus liblického Hrstky skončily mimo branku.
11. Bereš si narazil s Doksanským, který ještě šel do kličky, ale do jeho zakončení skočil obětavým zákrokem Pop a nadvakrát nedopustil větší ohrožení hostující branky.
22. Dlouhý míč našel v úniku Kolaříka, který se řítil na vybíhajícího Hanuše. Tuchorazský středopolař stihl liblického brankáře přehodit, ovšem pak byl strážcem hostující svatyně sražen k zemi a rozhodčí Fligr nařídil pokutový kop. Ten s jistotou proměnil Doksanský – 1:0.
27. Unikajícího Kolaříka sestřelil zezadu vracející se Hrstka. Faulovaný hráč okamžitě vstal a svému soupeři od plic vysvětlil, co si o jeho zákroku myslí. Emoce obou hráčů ovšem rychle zkrotila žlutá karta pro oba aktéry.
31. Šťastná branka domácích. Nepovedená střela se dostala k na penaltě osamocenému Kolaříkovi a ten propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:0.
32. Velkou příležitost na snížení měl Hrstka, který postupoval sám na Macha, domácí brankář však jeho pokus lapil. O chvilku později měl liblický útočník další příležitost, jeho pokus tentokrát na branku nepustil obětavým zákrokem Bílek.
35. Pačes unikl ofsajdové pasti domácích a postupoval sám na Macha, zakončení však prováhal a jeho pokus byl ve finále zblokován. Další příležitost, kterou Liblice nedokázaly proměnit.
52. Odražený míč po rohovém kopu Tuchorazi se dostal na velké vápno k domácímu kapitánovi Černému. Jeho střela z voleje však minula tyč liblické branky. V hledišti to jen zahučelo.
63. Znovu se opakoval souboj Hrstka – Macho. I v tomto případě byl úspěšnější domácí brankář, který dál drží čisté konto.
69. Liblický hráč se konečně prosadil, ke smůle hostů je to však do vlastní branky. Dlouhý míč do vápna chtěl odkopnout Pačes, bohužel pro liblické ho špatně trefil a nevyzpytatelnou rotací ho poslal brankářovi do protipohybu – 3:0.
72. Doksanský našel rozehrávkou přímého volného kopu na zadní tyči Kolaříka, ten svoje zakončení propasíroval mezi nohama Hanuše až do sítě. Ovšem radost střelci překazil praporek asistenta rozhodčího, který odmával ofsajd.
79. Hrstka konečně ve vzájemném souboji překonal Macha, ovšem jeho pokus ze strany skončil na tyči.
85. Hrstka neudržel nervy na uzdě a nesmyslně oslabil svůj tým do dalších zápasů. Po vzájemném souboji opět s Kolaříkem se po svém soupeři ohnal a dal mu facku. Rozhodčí okamžitě vytáhl červenou kartu a poslal liblického útočníka vychladnout do sprch.
90. Střelu Kolaříka v závěru utkání dokázal Hanuš vyrazit pouze k nohám dobíhajícího Havránka, ten se sice v zakončení nemýlil, ovšem ani jemu nebyla branka pro ofsajd uznána.

Tuchoraz – Liblice 3:0

Branky: 22. Doksanský z PK, 31. Kolařík, 69. vlastní Pačes. Rozhodčí: Fligr. ŽK: Kolařík, Jurka – Hanuš, Hrstka, Pop. ČK: 85. Hrstka (L). Diváci: 80. Poločas: 2:0.
Tuchoraz: Macho – Jurka, Trnka, T. Černý, Bílek – Vostrovský (82. Borovička), Doksanský, Kolařík, Vosecký (52. Novák) – Havránek, Bereš.
Liblice: Hanuš – Rohn, Pop, Budský (43. Batelka), P. Nouzák – Pačes (76. J. Nouzák), Ploc, Nekolný (28. Kovačka), Bázlík – Hrstka, Rozumný (59. Hybner).