„O postup jsme stáli, ale za situace, že udržíme pohromadě kádr, který postup vybojoval a posílíme ho o dva až tři hráče. To se bohužel nepodařilo. Skončili u nás hned čtyři hráči ze základu. Havránek a Macho to avizovali dopředu. O odchodu Doksanského s Berešem jsem se dozvěděl tři kola před koncem sezony. Pak bylo ve všech směrech složité shánět za tyto hráče náhradu. Proto jsme dali přednost hrát důstojnou roli v I. B třídě, než I. A třídu někde na spodku,“ objasnil celou situaci trenér Tuchorazi Lukáš Trnka.

Tým se k prvnímu tréninku sešel v úterý 25. července a celá příprava bude tradičně probíhat v místních podmínkách. „Doufal jsem, že nám klub zaplatí soustředění v Turecku, ale s ohledem na zdraví hráčů se musíme spokojit s domácím prostředím. Musíme některým klukům ukázat, jak je v okolí Tuchorazi hezky a co tu všechno máme. Kopce, les i rybník,“ zavtipkoval si trenér Lukáš Trnka, který naznačil, kde se asi bude nabírat v příštích týdnech fyzička.

Po odchodech hráčů se tak v Tuchorazi snaží kádr vhodně doplnit. „Snad se na mě nebude nikdo z vedení zlobit, když něco poodhalím. Bylo třeba posílit střed zálohy, proto jsme na tento post přivedli Martina Korandu z Říčan. A do útoku bychom rádi ulovili Filipa Kubalíka z Nučic. Uvidíme, jestli se nám ještě povede o některého hráče posílit,“ řekl k prozatímním příchodům Trnka.

Tuchoraz před nadcházejícím ročníkem odehraje čtyři přípravné zápasy.

Rozpis přípravných zápasů

6. 8. Tuchoraz – Škvorec
13. 8. Tuchoraz – Kácov
17. 8. Tuchoraz – Libodřice
20. 8. Tuchoraz – Mnichovice