„Pro komentář z utkání mě napadají pouze hlavně tyto slova, bezmoc, zklamání a frustrace," hlesl trenér Vít Caudr.

„První nebudu raději rozvádět. Zklamání panuje z výkonů některých jednotlivců a z hluchých míst v utkání. Největší pak z obdržené branky, která tak právě souvisí s bezmocí. Frustrace vystihuje závěr utkání, kdy jsme soupeře dvacet minut mačkali, Matěj Teslík se skvěle uvolnil a měl jasnou příležitost a poté penalta dvě minuty před koncem. A to za zákrok, kterých vidíte v pokutovém území stovky," dodal Caudr.

V úvodu byli domácí aktivnější, ale zůstalo pouze u snahy. „Do utkání jsme šli s odhodláním, ale to zůstalo v šatně, ač můžeme říci, že do obdržené branky jsme hráli slušně. Po naprosto laciné brance a fatální hrubce dvou našich hráčů jsme ve 20. minutě prohrávali. Náš střední obránce a brankář si dávali tak dlouho přednost, až přiběhl hráč soupeře, dal míč pod sebe a bylo to 0:1. Od této minuty jsme takřka nic nepředvedli, soupeř toho však nevyužil," podotkl Caudr.

Kolín o přestávce prohrával o gól. Pak se mu díky Ludvíčkovi podařilo vyrovnat, poslední slovo ale patřilo Táborsku.

„Osvěžení z naší strany přišlo až po několika střídáních ve druhém poločase, kdy vlastně všichni střídající hráči výkon týmu výrazně zvedli. Utkání srovnal střelou ze střední vzdálenosti Ludvíček. Od té doby jsme byli všude, hýřili jsme pohybem a soupeře jednoznačně přehrávali. Místo vítězství však přišla krutá rána. Teslík v jasné pozici selhal a poté na nás byla nařízena penalta, kterou nechci hodnotit," zlobil se Caudr.

„Dnes jsme měli jednu z posledních šancí odpoutat se ze dna tabulky, teď už je to, dá se říci, utopie. Pokud však chceme získat nějaké body a užít si pocit vítězství, nesmíme dělat tolik individuálních chyb. Ty nás neskutečně sráží do kolen," zdůraznil Caudr.

Kolín zůstal i po jednadvacátém kole se ziskem osmi bodů na posledním osmnáctém místě. O další body bude bojovat ve čtvrtek na hřišti osmého Sokolova.

Branka: Ludvíček. Poločas: 0:1.
Sestava: Kmoch – Jelínek (46. Šamša), Vejr, Dudla, Martikán – Šulc, Kopáček (58. Fuxa) – Ludvíček, Teslík, Hybner (67. Piskač) – Ramšák (67. Jehlička).