Liblice - Stříbrná Skalice 6:1

„Dnešní zápas se divákům musel líbit. Viděli hodně gólů a myslím, že ani hra nebyla špatná a dalo se na to koukat," uvedl vedoucí liblického týmu Jiří Pospíchal.

„Soupeř nás na začátku trošku zaskočil, když se prosadil již po čtvrt hodině hry, kdy po odraženém centru hostující záložník propálil vše, co mu stálo v cestě. My ale věděli, že máme dost času na obrat a že určitě nějakou šanci, které jsme si začali houfně tvořit, proměníme. Jediný problém mohl nastat jedině, kdyby soupeř využil skulinku v naší obraně, kterou jsme na chvíli po inkasované brance otevřeli, když jsme chtěli hned srovnat. Naštěstí jsme si to uvědomili hned a obranu zformovali a tak mohl pokračovat festival promarněných šancí jen před hostující bránou," podotkl Jiří Pospíchal.

„Ze začátku jsme nemohli trefit bránu a když už to na ni šlo, tak míč zastavila některá z tyčí nebo se blýskl hostující gólman. Až těsně před poločasem jsme se dokázali dvakrát prosadit, když brankáře Skalice nejdříve překvapil Pačes z přímého kopu a chvilku na to se po ronaldovsku patičkou prosadil Sobotka. Soupeře jsme zlomili chvilku po přestávce, když se prosadil střelou z vápna do vzdálenějšího růžku Dušek. Soupeř v druhé půli odešel fyzicky a my mohli navyšovat skóre. Nejdříve se prosadil Hrstka, který prošel přes dva hráče a u zdánlivě ztraceného míče byl dříve než gólman a zvýšil na 4:1. Pár minut poté převzal Nekolný na půlce míč a po kličce obránci šel sám na brankáře, kterého zkušeně obešel a zakončoval do prázdné. Kanonádu završil sváteční střelec Michal Řípa umístěnou hlavičkou k tyči," dodal Jiří Pospíchal.

Branky: 40. Pačes, 44. Sobotka, 47. Dušek, 63. Hrstka, 65. Nekolný, 82. M. Řípa – 15. Rob. Rozhodčí: Polák. ŽK: 0:0. Diváci: 60. Poločas: 2:1.
Liblice: Hanuš – Fott (68. Vávra), Šmejkal, Sobotka, Řípa F. – Pačes (71. M. Řípa), Nekolný (79. Vlk), Pop, Bázlík, Dušek (68. Nekola) – Hrstka (75. J. Nouzák).