1. Jak jste spokojen s průběhem zimní přípravy?

2. K jakým změnám v kádru došlo během zimní přestávky?
3. Co říkáte na soupeře, který vás čeká v prvním jarním kole?

Tuchoraz, 1. místo

Lukáš Trnka (trenér)

1. V přípravě jsme měli kvalitní soupeře. Poříčany, Velim, Pěčice a další týmy nás dostatečně prověřily. Těší mě, že jsme i s těmito mužstvy dokázali hrát vyrovnanou partii. Chyby se najdou vždycky, ale od toho příprava je. Co mě ovšem netěší, je počet inkasovaných branek. Za celou zimní přípravu jsme dostali snad tolik branek, co za celou podzimní část. Takže je pořád na čem pracovat. Museli jsme v týdnu zapracovat na odstranění nedostatků. S kvalitou soupeřů jsem spokojen, k naší hře mám několik výhrad. S něčím spokojen jsem, s něčím ne. Zklamal mě ovšem náš výkon v generálce.
2. Chtěli jsme udržet stejný tým, se kterým jsme zakončili podzim. To se bohužel nepodařilo. Citelný je pro nás odchod Petra Kolaříka, který, tuším, dostal nabídku na zahraniční angažmá a vzhledem ke vzájemné dohodě jsme mu nechtěli bránit. Zalátat takovou díru v sestavě nebylo snadné, přesto se nám podařilo najít kvalitní náhradu, která Petra v sestavě bez problémů nahradí. Mrzí mě i druhý odchod, kdy se v našem dresu už na jaře neobjeví vicemistr Evropy z roku 1996 Michal Horňák. Nerad bych předbíhal, ale doufám, že vše vyjde tak, jak má a diváci se dočkají ještě dalších zvučných posil.
3. Byl jsem se podívat na přípravný zápas Červených Peček, který odehrály v Bílém Podolí. Musím říct, že mě překvapily. Je to úplně jiný tým než na podzim. Nám nezbývá, než se na tento zápas stoprocentně připravit a ukázat, že na první místo patříme.

Český Brod „B", 3. místo

Zdeněk Šmejkal ml. (trenér)

1. Zimní příprava B týmu je velmi specifická. Béčko je totiž tvořené ze čtyř týmů a to je širší kádr A týmu, hráči B + C týmu a popřípadě si vypůjčíme mladé kluky z dorostu. Takže jsme trénovali jednou týdně, když jsme sehnali soupeře, tak o víkendu hráli zápas. V přípravě jsme odehráli tři utkání. Poříčany jsme porazili 6:3, se Zelenčí prohráli 1:2 a v generálce remizovali s Plaňany 2:2.
2. Odešel Míra Helmich do Lysé. Co se týká příchodů, tak nás posílili Šťastný David, který se vrátil z hostování, Hubáček David z Pátku, Mišák Pavel z Úval. Ještě jsou v jednání Pikner Michal a Vojtěch Mišák, oba z Břežan II.
3. Čekají nás Liblice, takže klasické derbíčko (smích). Je to první jarní zápas, proto čekám hodně diváků. Zde se bude vše mazat. Liblice nám určitě budou chtít vrátit podzimní prohru, takže budou jezdit po zadku. My se jim v tom musíme minimálně vyrovnat, a když to dokážeme, věřím tomu, že si odvezeme body!

Liblice, 10. místo

Petr Samek (trenér)

1. Z důvodů mé časové zaneprázdněnosti vedli přípravu především moji asistenti. Řekl bych to asi tak, že v rámci možností jsme spokojeni, ale tréninková účast mohla být daleko vyšší. Odehráli jsme čtyři přátelské zápasy a ve všech se nám podařilo vyhrát. Ovšem úroveň soupeřů byla diskutabilní, a proto nás prověří až mistrovské zápasy.
2. Co se týká příchodů, tak ty nejsou žádné. Vyloženě jsme nezaznamenali ani žádný odchod. Konec kariéry nám oznámil Dan Sobotka. Slíbil však, že když bude třeba, ještě vypomůže. Jinak stále přetrvávají zranění některých hráčů. To je ohledně změn v našem kádru vše.
3. Čeká nás derby s Českým Brodem. Nevyzpytatelný soupeř, který má široký hráčský kádr a proto i mnoho a mnoho variant sestavy, se kterou do zápasu půjde. Budeme tak na to muset reagovat těsně před zápasem, ale vzhledem k tomu, že většinu hráčů soupeře známe, tak na ně něco vymyslíme. Jinak očekávám hezký a zdravě vyhecovaný zápas. Věřím, že velkého favorita doma dokážeme potrápit.

Radim, 12. místo

Ondřej Exner (trenér)

1. Se zimní přípravou jsem v celku spokojen. I přes pracovní povinnosti se kluci snažili odtrénovat, co šlo. Povedlo se nám i avizované soustředění, které po všech stránkách splnilo očekávání. Tréninky a nabírání síly se neminulo účinkem. Přípravu jsme odehráli s týmy z okresních přeborů Kolína a Nymburka. V generálce proti Jevanům podali kluci výkon, který snese přísnější měřítko. Věřím, že se nám to povede přenést i do soutěžních zápasů.
2. Proběhlo několik změn. Do týmu přišli kluci z okolí, kteří ještě nemají s touto soutěží tolik zkušeností, ale v přípravě se osvědčili. Věřím, že se k tomu postaví správně a v soutěžních zápasech budou pro náš tým platní. Dál však pokračuje náš trend, že chceme dávat příležitost vlastním odchovancům.
3. Čeká nás tým Bílého Podolí, který je v posledních letech pravidelným účastníkem této soutěže. Soupeř bude v domácím prostředí určitě silnější a rozhodně se s námi nebude chtít o body dělit. Pro nás je to mužstvo, se kterým by se mohlo dát hrát a dalo se i porazit. Já věřím, že všichni z týmu udělají maximum pro to, aby se nám vstup do jara povedl a byli jsme to my, kdo si z Bílého Podolí odveze body.

Býchory, 13. místo

Marek Chvalovský (trenér)

1. Náš cíl pro jarní sezonu je snaha o záchranu soutěže, i když to bude hodně těžké, neboť zimní příprava neproběhla úplně podle mých představ.
2. Co se týče změn našeho kádru, tak jdeme do jarních bojů se stejnými hráči. Měli jsme vytipované dva útočníky, ale jeden bohužel odešel hrát vyšší soutěž a druhého nám nepustil mateřský klub.
3. Našim prvním soupeřem jsou Milovice. Jedná se o zkušené mužstvo, ale my se pokusíme z jejich hřiště nějaký ten bodík přivést.

Červené Pečky, 14. místo

Pavel Pospíšil (trenér)

1. V jarní části chceme zlepšit defenzivní činnost celého mužstva a uhrát více bodů než v podzimní části.
2. Do sestavy budeme častěji zapojovat dorostence, jinak žádné větší změny v kádru nejsou.
3. Na první zápas v jarní části je Tuchoraz dobrý soupeř, protože my můžeme jenom překvapit. Vítězství se bude očekávat od domácího celku. Tuchorazští prokázali své kvality jak v předchozích ročnících, tak v průběhu podzimu a jistě budou chtít navázat na své podzimní výsledky. My kvalitu soupeře respektujeme, rozhodně však nechceme dát nikomu body zadarmo.