Kolín měl parádní vstup do zápasu. Již po sedmi minutách vedl o dva góly. Nejprve Brunclík z penalty potrestal faul brankáře Tetoura na pronikajícího Jindřicha, po něm se po dobře provedené brejkové situaci prosadil Němeček.

A právě posledně jmenovaný zanedlouho svůj tým oslabil, když těsně před vápnem fauloval pronikajícího Petličku.

I v deseti Kolín vystrkoval růžky. Po půl hodině hry se po Váchově centru objevil sám před brankářem Štoček, ten ho však vychytal.

Zákonitě přišel trest. Po centru Petličky se hlavou prosadil Herzán.

Čtěte: Kolín ocenil sedm sportovních trenérů

Chvíli po změně stran mohl přidat další pojistku Vácha, ten ale nevyužil nedorozumění Tetoura s Bezděkem a lob poslal trestuhodně vedle.

Podobně si na druhé straně vedl Hochmeister, který také ve velmi dobré pozici mířil vedle.

O chvíli později domácím opět zatrnulo. Nešpor fauloval Maříka a sudí nařídil pokutový kop. K němu se postavil Petlička, brankář Ptáček ale jeho pokus vystihl.

Přečtěte si: Čechy mají první Barbie: Gabriela Jiráčková se chce podobat známé panence

Dramatický duel v plném stavu nedohrála ani Ostrá. Tři minuty před koncem jí byl vyloučený za faul bez míče Kouba.

„Měli jsme velmi dobrý vstup do utkání, kdy jsme po vypracovaných akcích dali dva góly. Pak jsme špatně vyhodnotili jednu situaci a přišel zkrat jednoho z hráčů a my šli zbytečně do deseti. V dalším průběhu jsme měli několik šancí na potvrzení výsledku, bohužel jsme žádnou neproměnili. Konec pro nás mohl být klidnější, ale ukázali jsme týmovost a charakter, což mě těší. Nikdo se už nebude ptát, jaký byl výkon v prvním jarním kole. Důležité jsou tři body. Hráči proto zaslouží absolutorium. Na náročném terénu jsme se utkali s kvalitním soupeřem," řekl po utkání trenér Kolína Jaroslav Havrda.

Branky: 6. Brunclík z PK, 7. Němeček – 37. Herzán. Rozhodčí: Starý. ŽK: 1:2. ČK: 19. Němeček – 87. Kouba. Diváci: 170. Poločas: 2:1.
Kolín: Ptáček – Čapek, Šourek, Biško, Nešpor – Vácha, Brunclík, Seifert (70. M. Puk), Němeček – Štoček (89. O. Puk), Jindřich (38. Zdeňka).

Čtěte: Autobus do Libodřic zatím jezdit nebude