Proti Ústí sice po poločase prohrávali, nakonec ale dokázali nepříznivý vývoj otočit a zvítězit 2:1.

„Utkání jsme začali pasivně, stejně jako v týdnu s Pískem. Soupeř byl lepší v pohybu i na míči. Do vedení se dostal po patnácti minutách, 
v období, kdy se náš výkon zlepšil. Do konce poločasu jsme měli náznaky šancí, ale především pozornou obrannou činností soupeře jsme se do zakončení téměř nedostali," přiznal trenér Vít Caudr.

Po změně stran ale přišlo i zlepšení, které bylo vyjádřeno gólově. „Ve druhém poločase se obraz hry změnil, soupeř nebyl tak aktivní a pozorný
v obraně, nám narostla křídla a začali jsem se dostávat do brankových příležitostí. Třeba Hybner, nebo Ludvíček byli sami před brankářem. Utkání srovnal agilní Matěj Kasal, kterého našel dlouhou přihrávkou Matěj Vejr. Adresát přihrávky nás zachránil za pár minut, kdy jsme se nechali strhnout útočnou činností a propadli jsme ve středu hřiště, kdy vykopl míč z prázdné branky. Druhou branku přidal Vašek Kopáček, po centru Hybnera," podotkl Caudr.

„Určitě spokojenost s druhým poločasem. Dnes patří největší pochvala pro trojici Kasal, Jelínek, Vejr," dodal Caudr.

Branky: Kasal, Kopáček. Poločas: 0:1.
Sestava: Terč – Šulc, Martikán, Vejr, Jelínek – Piskač (78. Pikner), Jehlička – Teslík (52. Kasal), Kopáček (89. Vyhnánek), Ludvíček – Hybner (85. Saulich).

Duklu porazili na pokutové kopy

Proti pražské Dukle to bylo podobné. Po první půli Kolín prohrával, nakonec dokázal v normální hrací době vyrovnat a na penalty zvítězit 3:2.

„Z utkání, se přiznám, jsem měl velké obavy. Po utkání 
s Ústím nám scházeli rovnou čtyři hráči. Při našem úzkém kádru jsme dávali sestavu dohromady ještě v daný den. O to příjemnější pro nás bylo překvapení, že i ve značně improvizované sestavě jsme odehráli s Duklou velmi slušnou partii. Naši hráči do puntíku splnili stanovenou taktiku, která spočívala ve vysokém postavení obranného bloku, aktivním presinku a rychlým přechodem do útočné fáze. Hráli jsme i hodně na riziko, ale až na pár výjimek nám vše vycházelo, jak jsme chtěli," potěšilo trenéra Víta Caudra.

Jeho tým měl skvělý vstup do zápasu. „Hned v úvodu zápasu nás dostal do vedení po skvělé přihrávce Petra Saulicha Martin Hybner, který obešel brankáře. O pár minut později vypíchl Hybner míč v pokutovém území, ale samotnému Jehličkovi před prázdnou brankou sice nahrál, ale pomalu, přihrávku tak chytil vracející se brankář. Soupeř 
v prvním poločase hrozil po pravé straně, kde byl k nezachycení hráč Mica, který vytvořil soupeři minimálně tři brankové příležitosti, dvě 
z toho proměnil," podotkl Caudr.

„Ve druhém poločase jsme se obávali toho, jak dlouho naši hráči vydrží hrát v nastaveném tempu a zda budou schopni ohrozit branku soupeře. Sice jsme již nedokázali hrát tak aktivní a vysunutý presink, ale v defenzivě jsme dělali minimum chyb, zprava již soupeř naštěstí nehrozil.
Z brejků jsme měli dvě dobré příležitosti ke vstřelení branky, kdy jsme vždy těsně minuli branku. Dramatické utkání vyvrcholilo v závěrečných minutách, soupeř i my jsme nastřelili břevno. Vojta Šulc vykopl míč směřující do naší branky a poté v 90. minutě zatáhl míč střídající a kulhající Matěj Teslík, odcentroval před branku, kde se prosadil Matěj Kasal. Na penalty jsme nakonec vyhráli, z našich hráčů se nikdo nemýlil, soupeř dvakrát nedal," poznamenal Caudr.

„Dnes musím před našimi hráči smeknout. Odehráli fantastický zápas. S mladší sestavou jsme se soupeřem drželi krok po celý zápas a to především díky obrovskému nasazení, vůli, organizaci hry a entuziasmu," dodal.

Kolín i přes dvě výhry zůstal v tabulce poslední, ale jeho bodové konto se již rozrostlo. Nyní jich má šestnáct. Další duel hraje v neděli opět doma. Od 10 hodin hostí vedoucí Slavii Praha B.

Branky: Hybner, Kasal. Poločas: 1:2.
Sestava: Terč – Šulc, Jelínek, Vejr, Kosina (62. Martikán) – Jehlička, Kopáček – Saulich (76. Richter), Kasal, Pikner (83. Teslík) – Hybner.