Jejím soupeřem bude Portugalsko s hvězdným Ronaldem. Naše redakce oslovila některé známé osobnosti sportovního života a položila jim tři otázky.

1.    Co očekáváte od duelu s Portugalskem a jaký máte tip na přesný výsledek?
2.    Kde budete samotný duel sledovat?
3.    Jak hodnotíte dosavadní vystoupení našeho týmu?

Radek Kulhánek (trenér Polep)

1. Já osobně očekávám zodpovědné bránění s tím, že je nutné po získání balonu, pokud možno, rychlé kontry do otevřené obrany Portugalců, protože když by to bylo obráceně, tak bychom dopadli jako s Rusákama, neboť Portugalci ukázali s Holandskem, jak mají rychlé a nebezpečné kontry. A pokud to tak bude, tak věřím ve vítězství 1:0. Možná dojde na penalty a tam věřím, že zvítězíme taktéž.
2. Kde budu sledovat utkání, ještě nevím. Ale buď doma, nebo v Červených Pečkách na hřišti v hospodě.
3. Samotné učinkování hodnotím kladně, protože jsme vyhráli skupinu a postoupili jsme do čtvrtfinále a podle mě se i hra postupně zlepšovala. Ale samozřejmě beru v potaz soupeře a jejich kvalitu.

Michal Škopek (trenér futsalistů SKP)

1. Očekávám od našeho týmu nasazení a bojovnost, protože Portugalci jsou na tom lépe technicky. Projevují se vyspělým a kompaktním dojmem. Je potřeba je rozbít. Hrát důrazně a jednoduše. Pohlídat Ronalda, ten dokáže vzít zápas na sebe. Předpokládám, že všichni naši hráči vědí o co v tomto zápase jde. Tipnout si je těžký, rozhodne štěstíčko, ale kdo ho bude mít…?
2. Budu v klídku doma u televize.
3. Trošku to srovnám s hokejisty na posledních MS, taky se jim vždy ze začátku šampionátu nedařilo, jakoby se teprve sehrávali, ale pak už se na to dalo dívat. Takže doufám, že i když jsou Portugalci favoriti, že kluci zamakaj. Osobně bych trochu pozměnil sestavu, poslal bych tam například Petrželu a Rajtorala za Plašila a Koláře.

Josef Polák (trenér dorostu Velimi)

1. Poctivý výkon všech našich hráčů a všeobecně hezký fotbal. Převážná většina našich hráčů se potkala s výbornou formou, a tak věřím, že vyhrajeme  1:0 . Podle vyjádření Limberského již někteří hráči trénují vítězný lob.
2. Na každé utkání musím mít klid, abych se mohl plně soustředit, a proto budu utkání sledovat doma.
3. Po utkání s Ruskem, kde jsem nevinil hráče, ale trenéra Bílka za špatně zvolené hráče ve středu hřiště a snížení výkonu Pilaře, nepostavením Limberského, se v dalších utkáních sestava změnila k všeobecnému prospěchu. Bez Rosického hra ve středu pole není dobrá. Mám na mysli výkony Plašila a Koláře. Naopak v utkání s Polskem se po předešlých výkonech  zvýšila bojovnost Baroše a bylo to na hřišti znát. Hovoří se, že nemáme individuality. Sestavení obrany je velmi kvalitní a trojice záložníků – Jiráček, Hübschman, Pilař –  podává vynikající výkony. Petra Čecha stále považuji za vynikajícího brankáře. Hra týmu se zlepšuje a myslím, že výkony jsme schopni ještě zlepšit.

Jakub Plašil (manažer A týmu SC Kolín)

1. Konečně špičkový fotbal.
2. Asi v restauraci.
3. Výkon se mi  jako laikovi zdá nemastný neslaný. Tak jako výkony všech ostatních týmů. Evropský fotbal je 
v útlumu. Kde jsou ty časy Zidana, Van Bastena, Nedvěda a dalších…?

Jiří Kadlec (šéftrenér mládeže SC Kolín)

1. Očekávám útočný a odvážný fotbal alespoň z jedné strany. Nerad tipuji výsledky, takže u toho zůstanu i nyní.
2. Nejspíš doma, ještě nevím, v kolik dorazím ze zimáku domů.
3. Překvapení, fotbal nemá logiku. Našim přeji hodně štěstí do dalších zápasů.

Vojtěch Blažek (kapitán kolínských volejbalistů)

1. Čekám, že český tým prohraje. Přesný tip na výsledek nemám, ale tuším, že ani nedá gól.
2. Letos se vůbec na Euro nestíhám dívat. Je to i lepší pro moje nervy (smích).
3. Nic moc, to první místo ve skupině bylo náhoda.

Radek Honzíček (trenér korfbalistů Kolína)

1. Myslím, že v tomto zápase jsou favorité Portugalci a my můžeme jenom překvapit. Očekávám, že náš výběr bude vycházet z pečlivé obrany a spoléhat na brejky.  Myslím si, že pokud vydržíme prvních 25 minut bez inkasovaného gólu, tak se naše šance na postup podstatně zvýší. Já našemu týmu věřím, takže tipuji 1:1 v normální hrací době a náš postup na penalty.
2. Utkání budu sledovat v klidu doma u televize.
3. Vystoupení našeho národního mužstva hodnotím kladně, jelikož i přes první nepovedený zápas s Ruskem jsme dokázali postoupit z prvního místa do čtvrtfinále.  Hlavně oceňuji, že jsme se z prvního utkání poučili, a to jak v sestavě, tak ve stylu hry a nesrazilo nás ani to, že jsme se od poločasu druhého zápasu museli obejít bez kapitána Rosického.

David Čižinský (brankář FK Kolín)

1. Podle mě na začátku trošku zalezeme a budeme čekat na nějaký brejk. Protože si myslím, že s nima nemůžeme hrát otevřený fotbal. Portugalci jsou totiž hodně dobrý v ofenzivě. Bude to podobný jako s Polskem. Když vydržíme dvacet minut, vidím to nadějně. Pak bychom mohli mít šanci. Jsem optimista a vlastenec, takže tipuju 0:0 nebo 1:1.
2. Asi doma. Když mi to tedy holky dovolej (smích).
3. Hodně jsme se poučili s Ruskem. Najednou jsme přišli na to, že nemůžeme s každým hrát otevřenou partii. Rusáci nám jasně ukázali, že to nejde. Úvodem s Řeckem jsme se znovu dostali do turnaje. Kluci si pak začali věřit a s Polákama předvedli výborný taktický výkon. Snad to bude mít stoupající tendenci.