„Už když byla skupina vylosována, bylo jasné, že Rusko je favorit skupiny a že o druhé postupové místo se rozhodne mezi Českem, Polskem a Řeckem. Proti Řecku ze základní sestavy podalo osm hráčů stoprocentní výkon a podařilo se vyhrát, což ukazuje na sílu Řeků. Pokud nepodají všichni hráči stoprocentní výkon, bude to velice těžké, protože Poláci budou hrát o život s velkou podporou domácího publika. Myslím si, že jedna sportovní změna by prospěla, že Baroše by měl nahradit Pekhart. Jenom doufám, že nebude muset být zdravotní změna u Rosického. Věřím, že naši vyhrají  2:0 a postoupí ze skupiny, což už je částečný úspěch," uvedl trenér velimského dorostu Josef Polák.

„Myslím si, že šance jsou padesát na padesát. Poláci hrají doma před plným stadionem, my zase máme lepší a zkušenější tým. Zápas to bude určitě vyrovnaný, ale výsledkově to vidím 60:40 v náš prospěch. Vyhrajeme 2:1 a góly dají Jiráček a přál bych ho také Pekhartovi," řekl trenér Velimi Jaroslav Němec.

„Očekávám nejzajímavější utkání turnaje vzhledem k tomu, že jde o spřátelené země. Navíc oba týmy mají velikánskou podporu fanoušků. Co se týká hry českého týmu, ta bude závislá na startu Tomáše Rosického, protože bez něj, to se ukázalo v zápase s Řeckem, by chyběla lepší mezihra. Výhodnější pozice hovoří pro nás. Myslím, že kýžený bod bude stačit k postupu a zápas skončí remízou. A duel Řecko Rusko? Řekové ukázali zlepšení v obou druhých poločasech a velezkušený Karagunis dovede Řecko k remíze. Dál postoupí na úkor pořadatele šampionátu Rusko a Česko," uvedl kouč FK Kolín Roman Veselý.

„Po prvním prohraném utkání, ale hlavně předvedené hře jsem nevěřil, že bychom mohli v posledním utkání skupiny hrát  ještě o postup. Bude to velice těžké, Poláci hrají doma a budou hnáni domácími fanoušky. Jako Čech bych si postup přál, ale dle mého jsou v utkání favoritem Poláci, což zase z druhé strany vyhovuje nám. Bude to velice těžké, ale věřím, nebo spíše chci věřit v náš postup," připojil se manažer basketbalového klubu BC Kolín Miroslav Sodoma.
„A jak se mi doposud líbilo naše vystoupení? První utkání proti Rusku označuji za výbuch, druhé utkání proti Řekům se mi líbilo prvních 30 minut prvního poločasu, pak jsme trošku polevili, ale stále hru kontrolovali. Druhý poločas po chybě Čecha, špatné. Báli jsme se, navíc chyběl někdo, kdo by dirigoval hru, Rosický již na hřišti nebyl a nikdo jiný se toho nechopil. Jinak se mi líbil Kadlec, Sivok, Gebre Selassie Limberský a Hübschman. Vždyť nebýt veliké chyby Čecha, tak jsme gól nedostali. Určitě dobrý výkon předvedl Pilař. Dobré úseky měl Jiráček, ale připadalo mi, že nevydrží hrát celou dobu tak jako dříve. Trenér však nejsem, uvidíme kdo hrát bude a můžeme jen fandit a přát si postup," dodal.