Ratboř - Býchory 1:1

„Myslím si, že v prvním poločase jsme měli více ze hry, měli jsme i více brankových příležitostí. Dokonce nám ve 20. minutě vykopávali Cháberovu ránu hosté z brankové čáry. Ve 34. minutě Hošek v hlavičkovém souboji přestřelil. V 38. šel sám na brankáře z pravé strany Dolejš, ale gólman mu šanci zlikvidoval. Pak přišla 43. minutě hosté kopali z levé strany po našem zbytečném  faulu trestný kop a Pošík z Býchor skóroval," popsal úvodní dějství trenér Ratboře Vladimír Pěkný.

„Do druhého poločasu jsme šli s tím, že zápas otočíme, což se mohlo sát hned ve 47. minutě, kdy Petr Dolejš neprostřelil obranu hostí z malého vápna. Pak se hra odehrávala pod naším tlakem, ale bez brankového efektu. Hosté hráli vzadu aktivně a spoléhali se na rychle brejky, což se jim několikrát povedlo, ale skvělý výkon brankáře Lebedy jim zabránil navýšit skóre. Potom přišla poslední minuta a faul před vápnem na Hoška, míč si postavil Švarc a velmi povedenou střelou prostřelil zeď a vyrovnal skóre na 1:1, na kterém se již nic nezměnilo. Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas, jenom nám nešlo se prosadit do uzavřené obrany hostí. Jsem spokojený s aktivitou našich hráčů a s předvedenou hrou. Byl to první zápas a ten je vždy těžký. Chtěli jsme vyhrát, ale jsem spokojený s bodem, už proto, že jsem vyrovnávali v posledních vteřinách," dodal Pěkný.

„S výsledkem jsem spokojený. Byl to první zápas a hned derby, to není nikdy jednoduché. Myslím si, že jsme odehráli pohledný zápas plný šancí," připojil se kapitán Ratboře Jaroslav Skopec.

„Chtěli jsme moc vyhrát, ale do zhuštěné obrany hostí se nám hrálo těžko. S bodem z derby jsem spokojený, kluci hráli až do samého konce a to se nám vyplatilo," konstatoval záložník Miroslav Dolejš.

„Přijeli jsme do Ratboře pro bod a ten se nám povedlo odvézt, i když jsme až do poslední minuty sahali po bodech třech," řekl brankář a asistent Býchor Jiří Černý.

„V utkání samotném měli domácí opticky víc ze hry, ale za celý zápas se dostali pouze do dvou brankových příležitostí, které neproměnili. Naopak my jsme pozorně bránili a hrozili jsme jak z rychlých kontrů, tak především ze standardních situací .Po jedné z nich jsme se ujali vedení a může nás jen mrzet, že se nám nepovedlo přidat druhou branku, která by zřejmě utkání rozhodla. Nakonec jsme o vedení přišli v nastaveném čase, kdy domácí vyrovnali z velmi přísně nařízeného přímého kopu. I když jsme se před zápasem museli vyrovnat s řadou problémů, tak patří už jen hráčům poděkování především za bojovnost a nasazení, za které jsme si určitě minimálně bod zasloužili," dodal Černý, který se celý zápas potýkal s nataženým tříslem.

Branky: 43. Pošík – 90. Švarc. Rozhodčí: Baroch. ŽK: 1:2. Diváci: 70. Poločas: 0:1.
Ratboř: Lebeda – Skopec, Kemza, Hošek, Hovorka – M. Dolejš (80. Kocourek), P. Dolejš, Švarc, Gembiczki (80. Vančura) – Brtník (75. Čmugr), Chábera.
Býchory: Černý – Pošík, Jirkovský, P. Chlumský, Mojžíš – Vyhnánek, P. Kedršt, Funda, Zach (70. M. Chlumský) – Chadraba, Koubek (89. Radla).