Lhota, Jíloviště, Mnichovo Hradiště a Beroun – kvartet, z nějž dva nejméně úspěšní za týden uzavřou svou kapitolu v nejvyšší krajské soutěži. Na poslední chvíli a poměrně trnitou cestou z nerváku utekl nováček ze Slaného.

Tým trenéra Nového uhrál v Poříčí zlatou výhru, přestože prohrával po necelých deseti minutách už 0:2.

Program ohrožených v posledním kole: Mn. Hradiště – Rejšice, Beroun – Nové Strašecí, Jíloviště – SK Rakovník, Lhota – Hvozdnice

Při odchodu na přestávku se po dvou gólových hlavičkách začínalo od nuly a nedlouho po poločase hosté tečovanou střelou rozhodli o záchraně.

Dařilo se také druhému ohroženému z Kladenska. Lhota i v Rejšicích pokračovala podle zaběhnutého scénáře předešlých kol. Tedy sama neinkasovala a brankáře soupeře pokořila alespoň jednou. Odměnou podzimního outsidera je vyplutí nad hladinu. Kaňkou naopak fyzické napadení hostujícího trenéra Kudely hlavním pořadatelem při odchodu na poločasovou přestávku, což bude mít ještě dohru u disciplinární komise.

Výrazně si v boji o záchranu polepšil také Beroun, který má po výhře v Poříčanech svůj cíl rovněž ve vlastní moci. Navíc se dvěma ze tří týmů pod sebou se pyšní lepší vzájemnou bilancí.

Vladimír Darida (vlevo) a Ladislav Krejčí (uprostřed) proti Severnímu Irsku.
Lvi už nejsou k smíchu, svaz je naopak trapností

Další dva celky už musejí spoléhat na ztráty konkurence. Tvrdý oříšek v podobě utkání ve Vykáni nerozlousklo Jíloviště. Domácí v zápase mohli stvrdit svůj šestý postup z posledních sedmi let, tentokrát do divize. A Jarolímové a spol. už oslavy rozhodně nehodlali odkládat. Hosté třemi vstřelenými góly vždy jen mírnili svou ztrátu.

Na kritických dvaatřiceti bodech zůstává také Mnichovo Hradiště, kterému se potvrdilo, že tým nečeká v Novém Strašecí vůbec snadný zápas. Ten závěrečný, po němž má na lavičce skončit trenér Broschinský, tak může přinést dvojnásobný smutek. Jak to nakonec dopadne?

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Nehrál, přesto si řekl o delší trest