Forward Pardubic Jan Veselý odešel hostovat do pražské Slavie a k duu Šafránek – Jankovský musel trenér Václav Rác hledat náhradu. Vybral Dominika Zumra.

„Hráli jsme s Veselým pět utkání a docela nám to šlo, ale myslím, že ho Dominik solidně nahradil. Šance jsme s ním proti Pelhřimovu měli, bohužel jsme v tom zápase dali jen jeden gól. Nicméně, Dominik je kvalitní náhrada," okomentoval příchod Zumra do jeho útoku útočník kolínských hokejistů David Šafránek.

Ten gól jste dal vy, Davide. Byla to vyrovnávací branka na 1:1 
v první třetině. A byla to poměrně nekompromisně tvrdá a přesná střela. Na co nebo na koho jste v tu chvíli myslel, když jste pouštěl puk na bránu?
Nemyslel jsem na nic a nikoho. Myslel jsem jen na to, abych to trefil do brány a ne do obránce. Byl jsem poměrně rozjetý předtím, s Václavem (Jankovským pozn.red.) jsme si vyměnili puk, on mi to šikovně prostřelil a já střílel.

Byl to divný zápas. Chvíli jste hráli dobře, chvíli špatně. Nakonec jste plichtili po základní hrací době…
Bylo to nahoru dolů, byly šance na obou stranách. Měli jsme vyváženěji bránit, ale nechali jsme se unést hrou a chtěli jsme dát góly a rozhodnout utkání co nejdřív.

Poslední třetina se vám vůbec nepovedla. Vedli jste o dva góly, ale neudrželi jste to. Proč?
Byla tam nějaká oslabení. Byli jsme docela hodně vylučovaní. Hosté střelami od modré přesilovky využili. Měli důraz na brankovišti a doklepli to.

V úplném závěru poté, co jste ubránili oslabení, jste měli přesilovku. Na co jste mysleli v takové situaci? Byla minuta do konce a mohli jste rozhodnout a urvat všechny tři body…
Spíš jsme měli na paměti, že i v přesilovce se může inkasovat, takže jsme byli opatrní. Ale samozřejmě jsme chtěli rozhodnout v normální hrací době. Byly tam střely. Bohužel nevyužili jsme tu přesilovku a šlo se do prodloužení.

V prodloužení pak rozhodl Lukáš Skokan, po pěkné akci celé čtyřky…
Měl svátek, takže cítil, že to je na něm. A měl z toho radost. (úsměv)

Další zápas vás čeká také před domácím publikem. V sobotu 25. října hostíte Moravské Budějovice. Co od něho očekáváte?
S Moravskými Budějovicemi jsme hráli naposledy v play off. Hrají dobrý nepříjemný hokej, který na nás platí. A troufám si říct, že už to nebude taková přestřelka jako proti Pelhřimovu. Chtěl bych pozvat diváky, aby nás přišli v sobotu podpořit.