„K poslednímu ligovému kolu jsme zajížděli na půdu favorizované Mladé Boleslavi. Bohužel se nám nepodařilo dát dohromady nejsilnější tým, protože z každé sedmičky scházelo po jednom hráči základní sestavy. Své ambice jsme viděli skromně, ale chtěli domácí co možná nejvíce potrápit," uvedl asistent Miloš Vrkota.

V první půli se to Kolínu ještě dařilo, po změně stran však Mladá Boleslav potvrdila roli favorita.

„Kluky bych chtěl pochválit zejména za výkon v prvním poločase. Plnili vše, co jsme si řekli. Drželi střed pole, nenechali domácí kombinovat a po jejich chybách zakládali rychlé protiútoky. Kluky navíc podpořili oba brankáři, dokázali zneškodnit spoustu domácích pokusů. Náročný způsob hry nám ale vzal spoustu sil a ty nám potom ve druhé půli scházely. To jsme vyklidili střed hřiště, prohrávali osobní souboje a celkově domácím nestačili. Byť jsme 
o poločase sahali po senzaci, tak domácí prokázali svou převahu a v tom druhém nám prakticky nedali šanci a naprosto zaslouženě zvítězili," přiznal Miloš Vrkota.

Hráči Kolína chtěli vyhrát ještě z jednoho důvodu. Pro jejich trenéra Pavla Klase to bylo totiž poslední vystoupení na lavičce tohoto týmu.

„Utkání v Mladé Boleslavi pro náš tým bylo zároveň důležitým milníkem. Po dlouholetém a nesmírně úspěšném působení se Pavel rozhodl ukončit svou trenérskou činnost a působení u ročníku 2002. Pod jeho vedením se stal nejúspěšnějším ročníkem kolínského fotbalu. Jménem celého týmu bych mu chtěl poděkovat za jeho skvělou práci a popřát mu mnoho úspěchů v dalším životě," konstatoval Miloš Vrkota.

„Za všechny kluky a rodiče, Mešši, děkujeme," dodal.

Branky: Snížek, Nykodým, Pelikán, Kroupa. Poločas: 3:4.
Sestava A: Novák – Batelka, Záhora, Klas, Toman, Nykodým, Snížek, Michálek, Pelikán, Vilím.
Sestava B: Čábelka – Škorpil, Chábera, Čáp, Němec, Konyvka, Pokorný, Kroupa, Vondráček, Bína.