V prvním kole dorostenecké ligy zavítali svěřenci Milana Kormaníka do Náchoda (5:2).

„Samotné utkání neslo všechny znaky začátku soutěže, alespoň z naší strany. Utkání jsme začali ve svižném tempu a během deseti minut jsme zahodili tři vyložené šance. Zato domácí hned ze svého prvního překročení půlící čáry nás dokázali ztrestat. Po tomto gólu převzali iniciativu a tentokrát jsme měli dvakrát štěstí my. Poté se hra vyrovnala a my dokázali po rozehraném trestném kopu srovnat Martínkem. Po této brance následovala taková neslaná, nemastná partie z obou stran vyšperkovaná našimi  ztrátami míče v rozehrávce a v 32. a 43. minutě jsme naprosto zbytečně inkasovali," popsal klíčové situace první půle asistent Jaroslav Bejlek.

„Druhá půle se hrála za mírné převahy domácích, ale přesto jsme měli další dvě velice dobré brankové příležitosti. Hlavně ta v 52. minutě, ta byla jak od Jiráčka. Bohužel jsme v této fázi opět dvakrát zcela nesmyslně ztratili míč a inkasovali. Potom již jen v 88. minutě kosmeticky upravil výsledek hezkou brankou po pěkné akci Hubáček. Přestože výsledek je jednoznačný, nemyslím si, že je spravedlivý. Bojovnost a nasazení nebylo našim hráčům možno upřít. Jen ta koncovka a individuální chyby," podotkl Bejlek.

K druhému utkání proti Vyšehradu nastupovali kolínští hráči s odhodláním odčinit neúspěch v Náchodě. A po výsledku 6:1 se to povedlo.
„Samotné utkání odpovídalo výsledku. Již prvních deset minut muselo být pro soupeře zdrcujících. Do osmé minuty jsme kopali čtyři rohové kopy a zahodili dvě brankové příležitosti. Dočkali jsme se až v 15. a 23. minutě, kdy skórovali Martínek a Veselý z penalty. Poté jsme z náhodného protiútoku inkasovali. V 32. minutě nám však překrásnou střelou z 25 metrů vrátil sebevědomí Šindelář. Další dvě příležitosti jsme opět zahodili. Spravedlivě je však nutno přiznat, že i soupeř měl v 38. minutě ohromnou šanci. Brankář Výda však udělal to, co je jeho povinností. Ve druhém poločase to však byl již balet střídajícího  Martina Jizby. Tři jeho kousky stanovily výsledek na 6:1. Za výkon je však nutné pochválit celý kolektiv," konstatoval Bejlek.

K třetímu utkání nastoupili Kolíňáci opět v domácím prostředí proti FK Meteor Praha VIII (3:2). „Pokud si někdo myslel, že to bude utkání jako proti Vyšehradu, byl na velkém omylu. V týdnu se nám podařilo doplnit mužstvo o Karla Holečka z RMSK Cidlina. Ukázalo se, že to nebyla marná investice. Do utkání jsme vstoupili opět aktivně jako proti Vyšehradu. Již ve 4. minutě vsítil první branku Bora. V této chvíli jsem si myslel, že je vymalováno. Nebylo, v 31. minutě jsme prohrávali 1:2. Tři minuty po změně stran  však Martínek srovnal na 2:2. Mohli jsme převzít iniciativu, ale Lukáš Šindelář byl proti. Dostal druhou žlutou. Tu první za neodložený řetízek. Pevně věřím, že si to bude pamatovat celou kariéru, kterou má skvěle našlápnutou. Po této „nehodě" jsme prožívali krušné chvíle. Zvláště v období mezi 72. a  80.minutou, kdy soupeř zahrával čtyři rohové kopy. Pak však nastala chvíle trenéra Milana Kormaníka. Z lavičky zvedl Radka Finka a řekl mu: Běž tam a dej gól. No a jelikož je Radek slušně vychovaný kluk, poslechl. Vítězství 3:2 si myslím bylo za daných okolností zasloužené. Ale vybojované. Kluci mě v tomto utkání přesvědčili, že mají dobrý základ. My dospěláci by jsme ho měli jen rozvíjet," uzavřel Bejlek.