„Bohužel naše domácí utkání se podobají jako vejce vejci. Sice máme poměrně slušný začátek, jenomže pak dostaneme góly po individuálních chybách. Pak je to proti takovému soupeři těžký," řekl po utkání zklamaný trenér Kolína Jaroslav Veselý.

Na tento zápas nebudou hráči Kolína vzpomínat vůbec v dobrém. Nedařilo se jim téměř nic. Navíc dělali hrubé chyby. Třeba jako při prvním inkasovaném gólu. Obránce Kratochvíl trestuhodně minul míč, toho se zmocnil Martan a svůj brejk zakončil přesně. Vůbec Martan byl pro domácí obranu největší hrozbou. Po jeho centru si o chvíli později srazil Biško míč do vlastní sítě a těsně před odchodem do kabin přidal hráč s číslem 7 svůj druhý gól v zápase. Varnsdorf měl ještě další šance, ale pokus Tvarohy vytáhl Pechatý na roh a ránu Breiteho zastavila tyč.

Kolín dal o sobě vědět po dvaceti minutách hry. Macháček se snažil střelou z vápna překonat Porcala, ten si však s jeho pokusem bez potíží poradil.

Na začátku druhého poločasu to byl opět Macháček, který se pokoušel o změnu stavu, opět byl ale neúspěšný. Míč po jeho ráně skončil na tyči. To byl poslední světlý moment v podání hráčů Kolína.

Poté převzal iniciativu Varnsdorf. Na čtyřbrankový rozdíl upravil po centru Kouřila hlavou Janoušek a poslední hřebíček do domácí rakve zatloukl z trestného kopu Kouřil.
Výhra hostů mohla být daleko vyšší. Daníčkovu hlavičku ale lapil Pechatý, pokus  Rudnytskyyho skončil na tyči a Landovského na břevně. Zatímco hráči Varnsdorfu pálili ostrými, Kolín na první gól ze hry stále čeká.

„Určitě jsme nečekali, že to pro nás takhle výsledkově dopadne, protože jsme věděli, že pro Kolín to může být jedno z klíčových utkání. Navíc nám terén moc nevyhovoval. Mohla to být naše nevýhoda. Ale jsem spokojený, že kluci Kolín nepodcenili, protože přípravný zápas v Liberci nám ukázal, že když budeme chtít hrát fotbal a ne nějaký blázinec, tak jsme schopni hrát velice slušně. Za toto vítězství jsme rádi," uvedl trenér Varnsdorfu Zdenko Frťala.

„V dnešním zápase můžu hodnotit asi dvacet minut, protože druhý poločas byl pro nás očistec. Soupeř vyhrál zaslouženě a my mu můžeme jenom pogratulovat," podotkl Jaroslav Veselý.

„My si teď musíme vyhodnotit co dál, protože ty chyby se stále opakují," dodal.

Branky: 12. a 45. Martan, 21. vlastní Biško, 63. Janoušek, 69. Kouřil. Rozhodčí: Lerch. ŽK: Biško, Hurka, Svátek (vš. Kolín). Diváci: 430. Poločas: 0:3.
Kolín: Pechatý –  Šimkovský, Biško, Kratochvíl, Hurka – Jelínek, Klapka – Kučera (70. Jukl), Macháček, Hanuš (30. Frimmel) – Bláha (52. Svátek).
Varnsdorf: Porcal – Landovský, Zieris, Filip, Kouřil – Daníček (69. Jurča), Janoušek, Breite, Tvaroha – Ďurdevič (50. Schubert), Martan (63. Rudnytskyy).