„Určitě spokojeni nejsme. Bohužel jsme nechytli začátek a pak na nás padla deka. A když se to spojí s řadou zranění a úzkým kádrem, tak bylo složité se z toho dostat, ale naštěstí alespoň nějaké body jsme uhráli," uvedl vedoucí mužstva Jiří Pospíchal.

Liblické prokletí jménem zranění psalo v podzimní části své další pokračování. Především 
u jednoho z klíčových hráčů Petra Nekolného, který se sice dal zdravotně do pořádku, ale po pár odehraných kolech ho musel trenér opět zařadit na seznam dlouhodobě zraněných. Zdravotní trable se však nevyhnuly ani dalším hráčům. Kde hledat hlavní příčiny?
Těžko říct. Nejednalo se většinou o nějaká svalová zranění způsobená špatným protažením nebo tak. Spíše se jednalo o nešťastná zranění ze soubojů, příkladem může být právě Petr Nekolný, který si zlomil ruku v souboji, když míč byl už dávno pryč.

V týmu máte zkušeného fyzioterapeuta Daniela Sobotku,
o jehož schopnostech hovoří i angažmá v realizačním týmu reprezentace do 21 let. Podílí se i on na rekonvalescenci vašich hráčů?
Samozřejmě se ho snažíme zapojovat co nejvíce, ale bohužel proti hovoří jeho velká časová vytíženost. Jinak kluci si za ním chodí pro rady, Dan jim dělá individuální tréninkové plány, když je potřeba a podobně. Určitě v tomhle máme nadstandardní servis 
na I. B třídu (smích).

Trápení v ofenzivní části (16 gólů) vás hned v několika podzimních utkáních stálo bodový zisk. Dá se tedy v zimní přestávce předpokládat posílení právě na útočných postech?
Rádi bychom někoho přivedli, ale víme, že v naší oblasti je konkurence velká a kvalitních volných hráčů málo. Chtěli bychom posílit a rozšířit celkově kádr, ale je pravda, že v útoku nás to trápí nejvíce. V útoku máme v podstatě jen Honzu Hrstku.

Kde jste viděl silné stránky vašeho týmu a naopak. Na čem je třeba během zimní přestávky zapracovat?
Podzim nebyl úplně vydařený, ale na čem můžeme stavět a tedy to můžeme považovat za „silnou" stránku, tak, ač se to nezdá, to je defenziva. Většina gólů padla po individuálních chybách, takže když odstraníme toto a přidáme kvalitu v ofenzivní části, tak můžeme začít pravidelně bodovat. V zimě budeme muset zapracovat na předfinální fázi, málo se dostáváme do zakončení a pak když se k němu dostaneme, tak máme žalostnou úspěšnost. Takže práce je dost (smích).

Průběh zimní přípravy bývá různorodý. Od nepříliš oblíbeného fyzického drilu přes posilovnu až po herní tréninky s míčem. To vše mnohdy probíhá souběžně s účastí na některém ze zimních turnajů. Jak bude probíhat zimní příprava v Liblicích a kdy začala?
Příprava proběhne v domácích podmínkách a začala hned 6. ledna (směje se). Samozřejmě se bude hodně běhat, ale sledujeme moderní trendy, takže do toho budeme co nejvíce zapojovat míč (směje se). Kromě venkovních tréninků, kde bude probíhat hlavně hrubá fyzická příprava, chodíme i do haly, kde se zase zaměřujeme na práci 
s míčem a posílení těla. Část hráčů chodí ještě dobrovolně na spinning.

První půlrok ostré existence má za sebou i projekt "Fotbalová (R)evoluce" tedy kompletní elektronizace fotbalových agend. Jak jste s touto novinkou po podzimu spokojeni?
Pokud mohu mluvit za sebe jako za vedoucího mužstva, tak já to hodnotím velmi pozitivně. Ulehčilo to a zrychlilo to dost práci a minimalizovalo to šanci udělat chybu. Myslím, že i hromadné platby všem ulehčili práci. Trenéři žáků se mohou soustředit na svou práci a nemusí řešit vyplácení cesťáků rozhodčím a podobně.

(Jan Břečka)