„Na našem hřišti jsme přivítali poslední tým tabulky a tomu odpovídala i taktika soupeře, který zalezl na vlastní polovinu a čekal, co na něho vymyslíme. Bohužel mu to celý první poločas vycházelo, i když jsme se snažili kombinovat, efekt v podobě vyložených šancí nepřicházel, protože jsme na jeho úpornou obranu nic nevymysleli a tak první poločas skončil bez branek. Ve druhém poločase jsme zpřesnili hru kolem pokutového území soupeře a hned to bylo znát. Už ve 45. minutě Matěj Novák přesně našel 
ve vápně Miloslava Plandora a ten se nemýlil a dostal nás 
do vedení. To nás uklidnilo a začali jsme si vytvářet další příležitosti, které však 
k brance nevedly. Soupeř hrozil jen sporadicky, ale žádnou vyloženou šanci si nevytvořil, spíše se bránil, a tak jsme doufali, že ještě nějaké branky přidáme. Brankou ale skončila až naše poslední šance, kdy po zahraném přímém kopu Filipa Sladkovského tečovaný míč soupeřem skončil až 
u Miloslava Plandora a ten uzavřel výsledek na konečných 2:0," zhodnotil zápas asistent Petr Káninský.

Kolín je v tabulce osmý. Další duel hraje v sobotu na půdě sedmého Vyšehradu (10).

Branky: Plandor 2. Poločas: 0:0.
Sestava: Karban – Bukač, Exner, Salva, O. Novák – Nekolný, Ceral, Uher – Plandor, Sladkovský – M. Novák.

Klid přinesl střídající Trnečka

Do třetice všeho dobrého. To si mohli říct fotbaloví mladší dorostenci FK Kolín (U16). 
V jarní části ligové soutěže se jim konečně podařilo zvítězit. Doma porazili poslední Varnsdorf 3:1.

„Po dvou úvodních nezdarech jsme konečně v domácím prostředí poprvé na jaře bodovali. Mělo to být povinné a jednoznačné vítězství s posledním týmem tabulky," podotkl trenér Vladimír Zeman.

„Naše převaha od první minuty utkání nasvědčovala předpokládanému průběhu. Po deseti minutách hry jsme však ve středu pole ztratili míč a náš soupeř se velmi rychle a velmi hladce dostal před našeho brankáře a naši chybu potrestal. Kluky to naštěstí ještě více nakoplo a naše převaha byla jednoznačná. Vypracovali jsme si mnoho příležitostí včetně střel na branku, avšak naše koncovka byla žalostná a trestuhodná. Minutu před koncem poločasu toto trápení ukončil Patrik Zbořil, který ve vápně zpracoval skvělý centr a chladnokrevně zavěsil," oddechl si Zeman.

„Od začátku druhého poločasu se obraz hry nijak nezměnil. Stále jsme měli převahu a stále jsme neproměňovali šance. Nastoupivší Trnečka musel nejprve spálit tři tutovky, než se mu podařilo po úniku z levé strany prostřelit brankáře a konečně nás posunout do vedení. Po sedmi minutách předvedl nádherné sólo ve vápně Motejzík, který předložil míč opět Trnečkovi, který nekompromisně zavěsil pod klacek a určil konečné skóre," dodal Vladimír Zeman.

Mladým fotbalistům Kolína patří v průběžné tabulce devátá příčka. Další utkání hrají v sobotu na hřišti pátého Vyšehradu (12.15).

Branky: Trnečka 2, P. Zbořil. Poločas: 1:1.
Sestava: Hrdinka – Vacka, Hoření, Švanda (Pelikán), Prokůpek (Strnad) – D. Zbořil, P. Zbořil, Vaníček, Nývlt (Zelenka) – Vlášek (Trnečka), Motejzík.