Polepy – Hradec Králové B 3:3

Polepy neměly na soupeře z východních Čech zrovna příjemné vzpomínky. Vždyť na podzim tam prohrály 1:6. A ani začátek odvety pro ně nenasvědčoval nic příjemného.

Již v osmé minutě musel při pokusech Hofmana a Tichého zaskakovat za brankáře Kopeckého na čáře dobře postavený Růžička. Říká se: do třetice všeho dobrého. A to přesně platilo v 16. minutě. Novotný přesně zakončil rychlý brejk.

Po půl hodině hry mohlo být s domácími ještě hůř. Agilní Hofman se snažil překonat Kopeckého, na poslední chvíli zachránil pohromě Kalivoda.

V závěru prvního poločasu se výrazněji ke slovu přihlásily i Polepy. Libor Křelina pravou českou uličkou vybídl ke skórování Vojtíška, tomu však překazil radost včasným vyběhnutím gólman Vízek.

Stejně jako zakončily půli první, začaly tu druhou – náporem. Polepy po dvou minutách hry dokázaly vyrovnat. Suchánek poslal za obránce hostů krásný pas a Libor Křelina ještě krásnějším a pohotovým lobem nadchl fotbalové fajnšmekry.

O chvíli později mohlo být pro domácí opět zle. Ondřej Kodr ztratil míč, Novotný pelášil sám na bránu, svůj pokus ale nasměroval vedle tyčí.
Smutnit dlouho nemusel. V 62. minutě našel Kopáče, který se nemýlil a hosté opět vedli. To navíc za dvě minuty navýšili. Další díru v obraně Polep potrestal Hofman.

S domácími už to vypadalo zle. Trochu jim ale pomohl Lacina, který ve vápně zbytečně fauloval Kocourka. Z následné penalty se podruhé v zápase prosadil Libor Křelina.

Dlouho to vypadlo, že tak zápas i skončí. V závěru se ale Polepy snažily o vyrovnání a za aktivitu byly také odměněny. Dvě minuty před koncem se po střele Müllera dostal k odraženému míči kapitán Suchánek, který vstřelil svůj pátý gól v sezoně.

„Za stavu 1:3 jsem už nevěřil, ale na druhou stranu, když jsme vyrovnali ve 47. minutě na 1:1, měli hru pod kontrolou a byli jsme lepší, tak jsem naopak ještě věřil, že gól přidáme. Podřídili jsme tomu i střídání, kdy šel do hry Müller, který hru oživil. Ale bohužel naše individuální chyby znamenaly to, že jsme prohrávali o dva góly a vypadalo to s námi špatně. Dalším střídáním jsme zkusili vysunout hru na tři útočníky a pokusit se alespoň vyrovnat. Nakonec se to podařilo a zápas dotáhli do remízi 3:3," uvedl trenér Polep Radek Kulhánek.

Branky: 47. a 75. Libor Křelina (2 z PK), 88. Suchánek  – 16. Novotný, 62. Kopáč, 64. Hofman. Rozhodčí: Krupa. ŽK: Kocourek (P). Diváci: 80. Poločas: 0:1.
Polepy: Kopecký – Růžička, Kalivoda, Suchánek, Císař (79. Lukáš Křelina) – O. Kodr (86. D. Kmoch), Javorek, Kocourek, S. Kodr – Vojtíšek (68. Müller), Libor Křelina.