Sokoleč – Polepy 3:4

Domácí fotbalisté byli po osmnácti minutách na koni. A hosté? Ti byli na ručník. Těžko by si na ně ještě někdo vsadil desetikorunu. Domácí totiž vedli tři nula! Ovšem Polepy ukázaly, že se nehodlají vzdát a prodat svoji kůži lacino. Do přestávky dvěma zásahy snížily a po přestávce dokonaly parádní obrat.

Sokoleč tak může litovat, mohla se vyhoupnout na první místo tabulky.

„Neunesli jsme ten tlak," přiznal ihned po zápase hrající trenér Sokolče Radek Hruška. „Měli jsme výborný vstup do utkání, dali jsme rychlé tři góly. Pak jsme ale inkasovali lacinou branku, tím se soupeř chytil a potom už byl efektivnější. A to hlavně ve druhém poločase," uvedl Hruška.

Jeho tým vlétl do zápasu jako uragán. Tři góly za osmnáct minut. „Začátek byl opravdu fantastický. Za stavu tři nula jsme měli další velkou šanci. Měli jsme ji proměnit a bylo by hotovo," měl jasno kouč Sokolče.

„Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Dá se říct, že to byla spíš tragédie. V 18. minutě jsme prohrávali tři nula. Bylo to na ručník. Ještě štěstí, že za tohoto stavu nastřelili domácí břevno. Být to o čtyři góly, bylo by hotovo. Náš tým ale ukázal, že má velkou vnitřní sílu. Ne každý tým by to dokázal otočit. Většina by se položila. Do přestávky jsme dali dva góly. V kabině jsme si něco řekli. Na hráčích bylo cítit velké odhodlání s výsledkem něco udělat a přivézt body. Hned po změně stran jsme vyrovnali. Pak se krásně z trestňáku prosadil Linhart. Nakonec v našem táboře panuje velká spokojenost, i když začátek zápasu byl na mrtvici," přiznal trenér Polep Bohuslav Mokříž.

Oba trenéry potěšila i skvělá návštěva. „Bylo to fantastické. Atmosféra byla skvělá, přišlo hodně lidí," pokyvoval hlavou Hruška. „My jsme ale přišli o první místo, i když na to máme ještě dost času. Musíme si sednout na zem a jedeme dál," dodal trenér.

„Hrálo se před spoustou lidí. Prostředí a atmosféra byly výborné," pochvaloval si Bohuslav Mokříž.

Zápas doprovázel bohatý program. O skvělou náladu se staral hlavně Jakub Kohák, oba týmy pak měly své patrony v podobě bývalých reprezentantů – na straně Sokolče to byl Jiří Jarošík, na straně hostí Horst Siegl.

Branky: 10. Auer, 11. T. Kozel, 18. Roman Fink – 25. a 46. Slezák, 28. Javorek, 59. Linhart. Rozhodčí: Žáková. ŽK: Roman Fink – Hejduk, Dittrich, Linhart. Diváci: 900. Poločas: 3:2.
Sokoleč: Hadvičák – Müller (62. Šváb), Šťastný, Radek Fink, Hruška – Auer (85. P. Němec), Vodvářka (53. Pěkný), T. Kozel, P. Kozel (78. L. Němec) – Roman Fink, Stánok.
Polepy: Černý – Tafel, Suchánek (33. Šťastný), Kalivoda, Vaňkát (46. Dittrich) – Hejduk (89. Krumpholc), Linhart, Grospič, Dudla (79. Macháček) – Javorek, Slezák (68. Mejzr).