Pelta doporučil Libu jako jasnou volbu na další čtyři roky v čele krajského svazu, ale zároveň by ho chtěl vyzdvihnout do do vrcholného orgánu FAČR – výkonného výboru. samozřejmě v případě, že sám v červnu obhájí post předsedy Fotbalové asociace ČR. „Budu podporovat Romana Berbra na místopředsedu. A také budu podporovat Miroslava Libu, aby se stal novým členem výkonného výboru," řekl Pelta v projevu na valné hromadě.

Nepřehlédněte: Tvrdé tresty za basketbalovou parodii, Kralupy i Sparta jsou vyloučeny

Liba na podzim 2003 ukončil kariéru rozhodčího, během které odpískal 166 ligových zápasů a přes třicet na mezinárodní scéně. Rovněž se však dostal do odposlechů v korupční kauze kolem Ivana Horníka. Od té doby dělá delegáta FAČR i UEFA. Ve vedení středočeského fotbalu sklízí hlavně úspěchy, zejména jeho zásluhou má svaz stále více peněz na podporu klubů a mládeže.

Do výkonného výboru FAČR chtěl už v roce 2013, tehdy ale z kandidatury odstoupil.

„Nyní věřím, že podporu získám. Když mi ji vyjádřil i pan Pelta, byl by hřích to nevyužít. Jako největší kraj v hnutí si Středočeši zaslouží mít ve výboru zastoupení. Problémy jsou ve všech krajích podobné a budu se snažit v maximální míře podporovat regionální fotbal. Budu se o to prát," slíbil poté, co byl jednomyslně zvolen předsedou Středočechů.

Pelta Středočechům pochválil jejich spolupráci s vedení krajského úřadu i několik jejich projektů. Nejvíc se mu líbí mládežnický Ondrášovka Cup a projekt Dneska první liga!, v jehož rámci stadiony v Sokolči, Tišicích a maličké Kondraci hrály s organizací podobnou nejvyšším soutěžím, tedy s bývalými reprezentanty na lavičkách týmů, či bavičem Jakubem Kohákem na pozápasových Tiskoffkách. „Přišly tam tisíce lidí, takové aktivity obdivuji," uznale pravil Pelta.

Ten spolu s vedením fotbalové asociace připravuje deset projektů na podporu malých klubů, do nichž by rád dostal trenéry s licencí. „Máme jich opravdu hodně a uplatnění najde jen část z nich. proč nevyužít ty další?"

Také chce finančně posílit kraje, aby měly bič na okresy. Samozřejmě s podporou státu i krajů.

Nepřehlédněte: Středočeskou fotbalovou volbu podpořil i Pelta

Hlavně zásluhou Miroslava Pelty a také šéfa veřejnoprávního sportovního kanálu ČT 4 Jiřího Ponikelského se fotbal na krajské úrovni dostane také na obrazovky. Jako první to bude středočeský kraj, Česká televize odvysílá přímé přenosy zápasů Velim – Poděbrady a Doksy – Unhošť. To pochopitelně ocenil i Miroslav Liba.

„Chtěl bych, aby to bylo jako při podzimních zápasech projektu Dneska první liga! Není možné, aby lidi chodili na fotbal a odcházeli naštvaní. Chci, aby byli spokojení. A z těchto zápasů lidé odcházeli šťastní, i když domácí tým vždy prohrál," dodal Liba.