„Do utkání jsme šli s tím, že chceme vyhrát. I když jsme vyhráli penaltovou loterii, tak jsme dneska vzhledem k vývoji utkání bod ztratili, a to mě mrzí. Po rozpačitém vstupu do utkání se nám dařilo dostávat do šancí a po jedné z nich nás poslal krásně do vedení Brunclík. Pak následovaly další šance. Bohužel špatně řešeným přečíslením, či absencí kvalitnější finální fáze jsme se sami připravili o možnost navýšit skóre. Pak bohužel přišla hloupá individuální chyba, kterou Pardubice přetavily v lacinou vyrovnávací branku. Poločas tak skončil nerozhodným stavem," popsal úvodní pětačtyřicetiminutovku trenér Kolína Jaroslav Havrda.

„V kabině jsme si museli vyříkat nějaké věci, rozebrali jsme si některé situace a do druhého poločasu jsme šli s odhodláním pokračovat v naší hře, jen s jedním rozdílem a tím bylo proměňování šancí. A tak to i na hřišti vypadlo. Nastřelili jsme dvakrát tyč a pomalu dostávali domácí pod tlak. Bohužel ve chvíli, kdy náš tlak sílil a my se nadechovali k náporu, přišel zkrat jednoho z našich hráčů a my museli dohrát půlhodinu v oslabení. I přes tuto komplikaci kluci nesložili zbraně a i v deseti hráli na velké riziko, protože chtěli vyhrát. Pardubice nedokázaly proměnit svou šanci po standardní situaci, stejně tak i my další šance nevyužili," měl z druhého poločasu rozporuplné pocity Havrda.

Toho potěšil fakt, že jeho svěřenci ani v těžké situaci nesložili předčasně zbraně.

„Vzhledem k průběhu a vývoji utkání se mi to dneska nehodnotí úplně lehce. Hráči ukázali charakter a utkání se nám podařilo dotáhnout do remízy. S velkým přispěním brankáře Ptáčka, který jednu penaltu soupeři chytil, jsme zvládli i nevyzpytatelnou penaltovou loterii a připsali si tak druhý bod. Ale statečný výkon kluků v oslabení mě potěšil a věřím, že na týmové síle můžeme v dalších zápasech stavět. Co mě ale štve, je inkasovaná branka z první půle. Kluci zaslouží absolutorium, ale ztráta bodu mě mrzí," zakončil hodnocení zápasu Jaroslav Havrda.

PARDUBICE POSÍLENÉ O HRÁČE ÁČKA

Pardubické áčko dopoledne nestačilo na Znojmo, se kterým prohrálo 0:1. Jedinou branku utkání vstřelil Jakub Teplý, který je znám i fanouškům Kolína. Právě v jeho dresu nastupoval v jarní části sezóny 2015/2016, kdy Kolín nastupoval ve druhé lize.

Kompletní lavička náhradníků z dopoledního utkání nastoupila v základní sestavě pardubické rezervy proti Kolínu.

„Věděli jsme o tom, že pardubické béčko využívá hráčů, kteří v zápasech áčka nedostávají tolik prostoru, ale to je fakt, na který se nelze ohlížet. I tak jsme dneska chtěli vyhrát," nehledal výmluvy Havrda.

Branky: 35. Huf – 20. Brunclík. Rozhodčí: Štuk. ŽK: 2:2. ČK: 64. Zdeňka (K). Diváci: 70. Poločas: 1:1.
Kolín: Ptáček – R. Biško, Zdeňka, Šourek, Nešpor – Vácha, Seifert (84. Bora), Brunclík, Čapek (80. M. Puk) – Jindřich (65. O. Puk), Štoček.