Šanci dostali mladí

Středa 9. ledna. To bylo datum, kdy se poprvé v novém roce sešli fotbalisté Červených Peček.

„Trénujeme třikrát v týdnu, a to dvakrát na domácí umělé trávě, v pátek jsme v hale Obchodní akademie, kde máme k dispozici i posilovnu," řekl kouč Jan Půža.
„Na začátek přípravy jsme měli naplánované soustředění, ale z objektivních důvodů bylo zrušeno, protože bych neměl dostatečný počet hráčů. Patrně ho nahradíme nějakou formou v domácích podmínkách," podotkl Půža.

Přes zimní přestávku nezůstal v kádru kámen na kameni. „Odešli Roman Hačka do Nymburka, Adam Kubát si vzal půlroční volno, vzhledem k tomu, že studuje a bydlí v Praze, tak by to měl náročné, a Michal Kesner zamířil do Velimi," objasnil Půža.

„Jinak do přípravy naskočilo 24 hráčů. Z dorostu se zapojili Marcel Novák, Jakub Málek, Pavel Bílek, Lukáš Bláža, Jakub Hradílek. Dále se do přípravy zapojilo několik domácích hráčů z B mužstva a po dlouhodobém zranění se do zimního drilu zapojili i Pepa Adamec a Máca Janovský. Přišli i noví hráči, ale ty zatím jmenovat nebudu, protože musí ještě potvrdit očekávanou výkonnost. Kádr se budeme snažit ještě doplnit o útočníka a případně levého záložníka," dodal kouč Jan Půža.

Opory skončily

Přípravu před jarními boji zahájili také v Zásmukách. „Přípravu jsme zahájili v úterý 8. ledna. Trénovat budeme dvakrát týdně, úterky v Zásmukách, kde  využijeme tělocvičnu střídavě s fitness centrem. Čtvrtky máme k dispozici umělou trávu v Červených Pečkách, kde se zúčastníme i zimního turnaje," uvedl trenér Zásmuk Vlastimil Chlád.

V jeho týmu došlo oproti podzimní části k hráčským změnám. „Přípravu nezahájil Hanuš, který má namířeno do Slovanu Poděbrady, a Kutil, který se rozhodl absolvovat přípravu v Čáslavi. O posílení mužstva se zatím jedná," podotkl Chlád.