„Domácí na nás od začátku vlítli a my se z jejich tlaku nemohli dostat. Kolem pětadvacáté minuty jsme otěže převzali my. Byli jsme aktivnější. Bohužel Kacafírek neproměnil sólo. Bek ho stíhal a jeho následnou střelu domácí brankář chytil. O chvíli později měl ještě lepší pozici domácí hráč, jeho pokus ale Otáhal chytil. Těsně před přestávkou trefil Walter z trestného kopu břevno," popsal první poločas vedoucí Českého Brodu Jan Křen.

„Po změně stran se Nymburk snažil tlačit, ale byl neplodný. Naopak my hrozili z brejků a byli jsme nebezpeční. Sedm minut před koncem se nám podařilo vyšachovat domácí obranu, bohužel Fikejz z vápna trefil břevno," posteskl si Jan Křen.

A tak přišla na řadu penaltová loterie a v ní byli úspěšnější hosté.

Na straně Polabanu svoji penaltu proměnili Bohdan, Peterka a Nepovím, naopak neuspěli Svoboda a Murárik. Za Český Brod mířili přesně Brož, Kacafírek, Balík a Makovský. Pouze Medek neproměnil.

„Domácí jednou přestřelili a jednou trefili tyč," podotkl Křen.

„Penalty jsou o štěstí, je to loterie. Pokutový kop vlastně neproměnili naši dva nejzkušenější hráči. A náš brankář Dědek dokázal jednu penaltu zlikvidovat," uvedl k rozstřelu Kulhánek.

„Bylo to takové neurovnané a hodně bojovné derby. V zápase bylo hodně soubojů, hodně se to flákalo vzduchem," řekl k zápasu trenér nymburského celku Radek Kulhánek.

Rozhodčí: Cupl. ŽK: 2:2. Diváci: 207.
Český Brod: Otáhal – Medek, Balík, Zdeňka, Smola – Moravec (64. Fikejz), Walter (90. Brož), Hrdlička, Marek, Lukeš (79. Makovský) – Kacafírek.