O víkendu čeká čtyři z nich okresní derby. V sobotu Býchory hostí rezervu Českého Brodu, v neděli Radim přivítá Červené Pečky.

POTVRDÍ ČESKÝ BRODROLI FAVORITA?

V loňské sezoně prolétli okresním přeborem a vypadalo to, že prolétnou i nejnižší krajskou soutěží. Výkony fotbalistů Českého Brodu se ale na začátku jara neobešly bez výkyvů. Přesto jdou do derby jako favorit.

„Jarní část ze začátku pro nás nezačala vůbec dobře, ale poslední dobou už se to zlepšilo. Začali chodit někteří kluci z áčka a je to znát na výkonech. Chtěli bychom skončit do pátého místa, takže by se nám tři body hodily," řekl trenér Zdeněk Šmejkal mladší.

Ten duel v Býchorech jako pravé derby nebere. Stejně tak je tomu i na druhé straně. „Spíš to bereme jako každé jiné utkání. Derby jsou pro nás spíš zápasy proti Liblici nebo Tuchorazi. Ty jsou kousek od nás," podotkl Šmejkal.

Podobně hovoří i trenér Býchor Marek Chvalovský. „I když proti sobě nastoupí dva týmy z Kolínska, tak to pravé derby není. Český Brod je od nás daleko. V neděli to už derby bude, béčko hraje s Němčicemi," připomíná Chvalovský.

„Nic to ale nemění na tom, že do utkání jdeme s cílem vyhrát a ještě vykřesat jiskřičku naděje," dodal.

Nejoblíbenější fotbalista Kolínska za rok 2016 Matěj Novák.
Novák: Chci na vysokou a najít si práci, která mě zabezpečí a bude bavit

Zatímco v Býchorech lepí sestavu zápas od zápasu, v Českém Brodě si mohou vybírat. Vybírat mohou ze tří kádrů. „Sestavu budu dávat dohromady až tak v pátek, ale již nyní mohu říct, že z A týmu pojedou kvůli hernímu zatížení maximálně kluci z širšího kádru," naznačil Šmejkal.

Chvalovský ve čtvrtek žádné omluvenky neregistroval. „Ty chodí až v pátek večer. Když žádná nedorazí, měli bychom být v relativně slušné sestavě," uvedl býchorský kouč.

Jeho tým se bude snažit získat tři body a ještě si uchovat naději na záchranu. „Je malá, ale stále žijeme," zdůraznil Chvalovský, podle něhož se v jarní části výkony týmu zlepšily. Bohužel jsme ovšem ztratili zápasy, kde jsme měli jednoznačně bodovat. To nás v konečném účtování může mrzet," posteskl si.

„Některé soupeře jsme i přehrávali, bohužel jsme body nezískali. Z tohoto pohledu jsem zklamaný. Na druhou stranu mě těší, že jsme se zvedli střelecky. Nastříleli jsme víc gólů než na podzim a neskórovali pouze proti Milovicím, v ostatních zápasech se nám podařilo vstřelit minimálně jeden gól," dodal.

Přidá další branky i proti Českému Brodu B?

Bilance týmů

Býchory - Český Brod B
12. místo - 4. místo
14 bodů - 41 bodů
skóre 25:47 - skóre 63:39

Střelci týmů
7 – A. Vyhnánek / 9 – Makovský
4 – Teplý, Chlumský / 8 – Mašanský
3 – Říha / 5 – Hanzl

V RADIMI SE SEJDOU DVA NEJHORŠÍ TÝMY

Pomýšleli určitě na lepší umístění. Jenomže přání je jedna věc, realita druhá. Radim a Červené Pečky uzavírají celé startovní pole.

„Vzhledem k tomu, že jsou ještě čtyři kola do konce, stále máme šanci na záchranu. Sice teoretickou, ale máme, proto je na hodnocení brzo," uvedl trenér Radimi Ondřej Exner.

„Celkově se nám moc nedaří. Najít v letošní sezoně nějaká pozitiva je velmi složité, jaro není výjimkou. Potřebujeme znovu najít sebedůvěru a nebát se hrát, zvednout se psychicky," burcuje trenér Červených Peček Pavel Pospíšil.

A jak se v obou táborech na vzájemný duel těší a co od něj očekávají?

„Určitě by bylo derby krásnější, kdyby se hrálo o první místo, ale situace je taková, že každé vítězství je pro nás výhra. Takže naším cílem jsou jednoznačně tři body," podotkl Exner.

Pospíšil a jeho parta se na derby vždy těší. Přijde víc diváků, nejezdí se daleko. „Nám jde hlavně o to, zahrát si dobrý fotbal a pokusit se vylepšit náš dost chudý bodový zisk," konstatuje.

Oba celky by měly nastoupit v podobné sestavě, v jaké se prezentovaly v předchozích zápasech.

„Všichni se těšíme. Půjde o velký zápas, tak se vydáme," hlásí Exner.

„Kádr žádné velké změny nedozná. Nikdo z dlouhodobě zraněných se dohromady nedá. Uvidíme, v jakém stavu budou dorostenci, kteří hrají svůj těžký zápas ráno," dodal Pospíšil.

Bilance týmů

Radim - Červené Pečky
13. místo - 14. místo
14 bodů - 7 bodů
skóre 27:65 - skóre 20:94

Střelci týmů
5 – Kaše / 6 – Hradílek
4 – I. Procházka / 4 – Bílý, Jar. Svoboda
3 – Králík, Ružinský / 2 – Bílek, Šlejmar

Zlatá tretra Ostrava 2016, kladivo, muži. Na snímku Lukáš Melich.
Kolín v sobotu uvidí nejlepší české kladiváře