V krajském přeboru má v boji o korunu krále střelců dvěma víkendovými zásahy v Poříčí navrch David Folwarczny (na snímku). Kapitán brandýského lídra skóroval celkem devětkrát. Ač má zkušenosti z vyšších soutěží, s tím, že po devíti kolech povede tabulku střelců, nepočítal.

„Je to příjemné, ale fotbal je týmový sport a důležitější je pro mě postavení týmu v tabulce," staví sedmadvacetiletý záložník před individuální statistiku úspěch mužstva. Nováčkovi se ovšem velmi daří a těží z toho i Folwarczny. „Máme velikou ofenzivní sílu, a to se projevuje na počtu gólů, které jsem vstřelil. Dá se říct, že mi tam spadlo všechno, do čeho jsem kopl."

O branku méně má další novic v soutěži Lukáš Mráz, který by své góly neváhal vyměnit za více bodů. Hvozdnický nováček je totiž až předposlední. „Za góly jsem rád, ale výhry to zatím nepřináší, takže jediné, s čím mohu být spokojený, je, že mi to tam padá. Bylo by ale potřeba, aby se přidali také ostatní spoluhráči," komentoval svou bilanci.

Sedmkrát zavěsili další čtyři fotbalisté, dva borci Vykáně – Lukáš Šedivý a Jiří Dalekorej, rejšický Zdeněk Bělík a semický Michal Koštíř, druhý nejlepší kanonýr loňského ročníku.

V A skupině I. A třídy je nejvíce při chuti černolický Pavel Šultes, jenž o víkendu zakulatil své konto na deset. Na osmi je po devíti odehraných kolech cerhovický Roman Fulín. Mezi nejlepší se dere i bývalý sparťan Miroslav Slepička. Konto kapitána Podlesí stouplo po minulém duelu na šest zářezů.

V béčku stejné třídy je největší hrozbou rovněž opora jednoho z nováčků. Polepský Tomáš Javorek je podepsaný pod jedenácti úspěchy. Druhý Martin Sabol z Luštěnic vstřelil o tři méně a v patách má čelákovického Jana Kadeřábka.

V I. B třídě o sobě naposledy dalo pořádně vědět hřebečské duo Adam Klavík – Jindřich Faktor. V Rakovníku se podělila o osm z celkem devíti gólů svého týmu. Prvního z nich hattrick katapultoval do čela individuální tabulky skupiny A. Vůbec nejgólovějším hráčem dosavadního průběhu krajského podzimu je mělnický Martin Veselý. Tomu se v uplynulých kolech podařilo třikrát nasázet soupeřům po čtyřech brankách, celkem rozvlnil síť čtrnáctkrát.

Lídrem skupiny C je Jakub Kollmann z Pátku s jedenácti přesnými střelami. Na deseti je Matěj Štědronský z Jílového, který ve skupině D polovinu z této porce nasázel hned v prvním kole a v pátém si stejný počin téměř zopakoval. Hned tři „dvouciferní" střelci vládnou skupině E. Třináctkrát oslavovaného Jana Kadlece z Dobříče pronásledují desetigóloví Tomáš Srp z Komárova a Petr Chlasták pálící za béčko Sedlčan.