Česká Lípa - FK Kolín 2:2

Po osmnácti minutách hry se prosadil českolipský útočník Petr Novotný. Další góly padaly až ve druhém poločase. Nejprve si dal vlastní branku Nesvadba, ale vzápětí vrátil České Lípě vedení Gibala. O dělbě bodů rozhodl z přímého kopu Nešpor. V posledních vteřinách zápasu mohl Kolín ještě strhnout vítězství na svou stranu, ale s Bočkovou tečovanou střelou si Bojčuk nakonec poradil.

Duel mezi dvěma týmy, které se na jaře mohly pochlubit parádní formou, byl sledovaný ještě z jednoho důvodu. Hráči České Lípy totiž hráli v tomto utkání také pro nemocného Ladislava Hasmandu.

Mladý muž, který vzbudil vlnu solidarity mezi fotbalisty i fanoušky, na včerejším zápase ale nebyl. Ani nemohl být. Neznámá zákeřná nemoc, kterou se zatím nikdo z lékařů neodvážil diagnostikovat, způsobuje pětadvacetiletému Českolipanovi obrovské otoky na nohou. Kvůli nim se nemůže hýbat a nemůže ani sedět na vozíku. Mimo to má vážné problémy s dýcháním.

Hráči chtěli v případě výhry přidat část prémií za vítězství k výtěžku ze vstupného a pomoc pro Ladislavu Hasmandu ještě navýšit. Když se výhra nepovedla, rozhodli se jinak.

„Kdyby se měla dělit odměna za remízu, tak by to nebylo skoro nic a Láďovi by to nijak nepomohlo. Takže jsme se teď narychlo v kabině domluvili, že mu dáme úplně všechno a tento zápas jsme hráli zadarmo," tlumočil rozhodnutí kabiny po zápase kapitán České Lípy Jan Broschinský.

„Moc jim děkuji," reagoval už předtím Ladislav Hasmanda starší, otec vážně nemocného Ládi. „Hodně nám to pomůže, protože Láďova léčba je finančně hodně náročná. Už nás to dost vyčerpalo. Láďovy léky jsou hodně drahé a bere jich velké množství."

Branky: 18. Novotný, 68. Gibala – 66. vlastní Nesvadba, 80. Nešpor. Rozhodčí: Makovička. ŽK: 5:2. Diváci: 580. Poločas: 1:0.
Česká Lípa: Bojčuk – Broschinský, Patka, Nesvadba, Hozda – Schön – Gibala, Sedláček, Dudka, Ježdík (60. Ndiaye) – Novotný (76. Finklár).
Kolín: Hankič – Čapek, J. Biško, Šourek, Nešpor – Jelínek (72. Michálek), Sedláček – R. Biško (46. Horák), Stejskal, Boček – Štoček.