„Ponaučení z tohoto utkání je jednoznačné. Pokud chceme uspět s těžkými soupeři, musíme proměňovat tutové brankové příležitosti," konstatoval trenér Vladimír Zeman.

„I přesto, že tým z čela tabulky měl hned od začátku převahu, drželi jsme s ním krok a bojovně odolávali. Paradoxně jsme to byli my, kdo měl první jasnou tutovku. Motejzík se objevil po uvolnění ve vápně přímo před gólmanem, ale bohužel ho jen nastřelil. Soupeř měl také své šance, ale v koncovce byl velmi nepřesný. Během prvního poločasu jsme měli ještě další dvě slibné příležitosti, ale Trnečka je zahodil. Kluci bojovali a dřeli a už se zdálo, že do poločasu uhrajeme remízu. Bohužel přišla fatální chyba obránce Nývlta, který vůbec nepokryl nabíhajícího hráče a ten nás potrestal," posteskl si zeman.
„Ve druhém poločase soupeř svůj tlak ještě zesílil a chyb v naší obraně začalo přibývat. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. Opět nedůsledné bránění a vzápětí trest. Hned na to po pár minutách následovala penalta a tím pro nás zápas skončil. Už jsme se jen odevzdaně bránili. Soupeř opět po špatném obsazování přidal ještě jednu branku. Nyní nás čeká šňůra velmi těžkých utkání. Pokud budeme bránit tak jako dneska, tak dostaneme pokaždé bůra," podotkl Zeman.

Kolín je v průběžné tabulce desátý. Další utkání hraje v sobotu od 15 hodin na hřišti šestého Ústí nad Labem.

Branky: 32. Tampír, 48. Hruška, 50. Peričevič z PK, 70. Slavata. Poločas: 0:1.
Sestava: Hrdinka – Nývlt, Vacka, Prokůpek, Hoření – D. Zbořil, P. Zbořil, Vlášek, Strnad – Motejzík, Trnečka (Pelikán).