„Dnešní utkání jasně ukázalo, na co současný kádr má. Odehráli jsme utkání podle našich možností a bohužel to nestačí ani na týmy z nejnižších pater tabulky. Nemáme zápal k tomu, abychom útočili a něco v soupeřově vápně vymysleli. Dneska jsme nedokázali proměnit ani dva závary, kdy míč skákal po brankové čáře a pak místo vyrovnání soupeř dal po naší chybě v rozehrávce na 2:0 a bylo z naší strany po zápase. Pak nebyly síly něco s utkáním udělat," řekl po utkání hrající trenér Břežan II Michal Pikner.

„Mezi slepými jednooký králem. Hra z naší strany moc krásy nepobrala, přesto jsme si dokázali vypracovat hodně šancí. Na rozdíl od předešlých zápasů se dneska konečně prosadili oba naši útočníci. Znát byl návrat zkušených hráčů Nekolného se Šmejkalem. Poločasové vedení mohlo být vyšší než jen 1:0. Zkraje druhé půle předvedl důležitý zákrok Hanuš po tresťňáku domácích a nám se o několik okamžiků později povedlo šťastně navýšit skóre na 2:0. Od té chvíle už jsme na hřišti dominovali. Z dalších příležitostí jsme přidali ještě dvě branky a konečně vyhráli," těšilo liblického trenéra Petra Samka.

„Jen mě mrzí, že jsme ještě tolik vyložených příležitostí neproměnili. Ne, že bych to soupeři přál, ale my jich musíme proměňovat víc. Jinak by nás to mohlo v dalších zápasech mrzet. Viděl jsem tam samozřejmě i další chyby. Výkon měl k dokonalosti daleko, ale doufám, že tento zápas bude odrazovým můstkem pro zlepšení v dalších zápasech," dodal Samek.

Jak šly minuty

7. Velká příležitost hostujícího týmu. Po sérii odrazů se míč dostal až na penaltu k osamocenému Duškovi, který však mířil pouze nad branku domácích.
12. Navrátilec v sestavě hostů Nekolný krásně uvolnil Hrstku do samostatného úniku. Ten byl však při zakončení tísněn domácím stoperem a míč nedokázal ideálně trefit.
24. A znovu gólová příležitost Liblic. Dušek získal na vápně míč, narazil si ho s Popem, ale bohužel pro hostující fandy ho poslal pouze do tyče.
41. Hostům se přece podařilo vstřelit branku. Nekolného přímý volný kop prošel skrz vápnem až na zadní tyč, kde ho šťastně poslal do sítě Sobotka – 0:1.
48. Pop našel na malém vápně osamoceného Nekolného, který z první napálil míč na branku. Jeho projektil však skvělým reflexivním zákrokem vyrazil Nechvátal.
50. O slovo se také přihlásili domácí. Piknerův přímák stačil Hanuš v liblické brance pouze vyrazit k nohám Svobody. Tomu se ale zamotal míč pod nohy a tak vyloženou gólovku nestačil ani zakončit.
50. Nedáš – dostaneš tu platilo opravdu bleskově! Dlouhý odkop Liblic z předešlé situace se dostal až k brankáři Chvátalovi. Břežanský gólman však chyboval v rozehrávce a našel pouze na půlce stojícího Nekolného. Ten se příliš nerozpakoval a dlouhým nákopem zvýšil vedení Liblic – 0:2.
66. Brtník dostal míč na malé vápno a měl na noze gólovou příležitost. Radost mu však pokazil brankář Břežan, který rychle vyběhl a příležitost zlikvidoval.
72. Nedůraz v domácí obraně využil Brtník, který nikým nehlídán sebral odražený míč a poslal ho nekompromisně do sítě – 0:3.
77. Dlouhý nákop Hanuše mladšího prodloužil hlavou Nekolný přímo do náběhu Hrstkovi. Ten se zbavil bránícího hráče a střelou k tyči uzavřel skóre – 0:4.

Břežany II - Liblice 0:4

Branky: 41. Sobotka, 50. Nekolný, 72. Brtník, 77. Hrstka. Rozhodčí: Kratochvíl. ŽK: P. Mišák (B). Diváci: 50. Poločas: 0:1.
Břežany II: Nechvátal – Karban, P. Mišák, Ženíšek, Trejbal – D. Svoboda, Bárta, Pikner, Štolc – V. Mišák, Moravec (60. Hladík).
Liblice: Hanuš ml. – Fott (37. Řípa), Šmejkal, Sobotka, P. Nouzák – Pop (67. Pačes), Vlk, Nekolný, Dušek (86. Karlík) – Hrstka, Brtník.

(Jan Břečka)