Nespeky a Libiš dělila ještě na jaře dvě patra. Ve vzájemném utkání to tak ale dlouho nevypadalo. Domácí, vyzbrojení na vyšší třídu o ex-reprezentanta Šírla, drželi ještě pět minut před koncem nerozhodný výsledek 1:1. Poté se ale do bodového rozdělení vložil Zdeněk Šenkeřík. Další aktér s prvoligovou minulostí a od nové sezony hrající trenér rozhodl hlavičkou o třech bodech pro hostující Sokol, který v nastavení výhru ještě potvrdil.

„Přestože na tom byl soupeř fyzicky lépe a my už šlapali vodu, tak bylo na to dohrát zápas na remízu a klidně vybojovat druhý bod v penaltách,“ litoval trenér Nespek Jaroslav Tesař.

Kutná Hora se vrátila do přeboru proti Lhotě, která se v soutěži zachránila až velkou jarní stíhačkou. Aby se mizerný podzim neopakoval, přivedl klub z Kladenska do svých řad bývalého sparťana Luďka Straceného či Erika Adjei Kwameho, nastupujícího na jaře za třetiligový Benešov. 

Ilustrační foto
Podzimní TIP liga odstartovala. Vyhrajte sud plzeňského!

Ani zajímavé posily ale nezabránily tomu, že Lhota odešla po jedenácti mistrovských zápasech s prázdnou. Stracený ze zápasu kvůli zranění dokonce po necelé půlhodině odstoupil.

První tříbodovou výhru Sparty od 1. dubna vystřílel Hradílek, autor obou gólů, tedy i toho rozhodujícího z 84. minuty.

„Získané tři body jsou pro nás útěchou, protože jsme za tři body vyhráli téměř po půl roce. Hráli jsme v hodně mladé sestavě, proti soupeři, který měl v kádru několik zkušených hráčů. Vítězství je to ale vydřené,“ poznamenal trenér Kutné Hory Radek Kulhánek.

Jeho protějšek Zdeněk Kudela byl přesvědčený, že jeho tým měl na výhru. „Měli jsme více šancí,“ argumentoval.

Velkolepě vtrhl do přeboru příbramský Spartak. Nováčkovský elán přinesl čtyři branky v síti Berouna, tedy jedné z největších stálic soutěže. Hostům nevyšla především závěrečná dvacetiminutovka, kdy vedle tří výlovů ze sítě navíc přišli o vyloučeného Počtu.

Povzbudivé tři body vydolovaly také Horky. Vyrovnané utkání se Slaným na jejich stranu převážil v závěru útočník Korec. Jediným gólem rozhodla také Hvozdnice v Tuchlovicích a Semice v derby s Poříčany. Klíčany a Rejšice se ve vzájemném utkání vystřídaly ve vedení, vítěze ale musely po výsledku 2:2 určit až penalty. Hráči domácího nováčka v nich byli neomylní.

Adam Fotr hned při svém prvním startu za Dobrovici rozhodl utkání ČFL.
Fotrova premiéra z říše snů. Jako střídající rozhodl zápas s obhájcem