Týnec n. S. – Kouřim 3:2

Kouřim totálně propadla na hřišti posledního Týnce. Zlepšený výkon po přestávce neodvrátil porážku po ostudném výkonu z prvního poločasu. Tři laciné branky srazily Kouřim na kolena a do přestávky se jen trápila, ten tam byl sebevědomý výkon z minulého víkendu. Druhé dějství už bylo o něčem jiném, domácí čelili soustředěnému náporu kouřimských hráčů. Těm se ale podařilo přidat pouze jednu trefu do černého, příležitosti Holého, Novotného, Teplého a M.Snížka se neujaly. Také domácí byly blízko vstřelení dalších branek, téměř jistému gólu zabránil obětavým zákrokem Novák, jednou míč olíznul břevno. Kouřim tak poprvé okusila porážku, Týnec naopak vítězství.

„Náš výkon byl mnohem lepší než proti K.Hoře, kde jsme se za dvoubrankového vedení nechali přehrávat a tím ztratili celé střetnutí. Bylo vidět, že soupeř je zaslouženě na čele tabulky, první poločas bych viděl poměrně vyrovnaný, ve druhém nám dělal dost problémy a podle mě měl i trochu víc ze hry. Při jeho druhé brance jsme i trochu zaspali. Nám vyšel parádně začátek střetnutí, Kouřim dělala vzadu chyby a ty jsme potrestali,“ řekl po utkání trenér Týnce Jaroslav Žížala.

„Po předchozích zápasech jsme si mysleli, že to přijde samo. První poločas byl takový celý nepovedený, dostali jsme po chybách hloupé góly a potom jsme to už nedohnali. Chtěli jsme body, nemáme nic, jedeme domů a jsme zklamaní,“ nebylo po utkání do řeči trenéru Kouřimi Jiřímu Mašatovi.

Branky: 3. a 22. Žížala, 8. Skála – 9. a 76. Holý. Rozhodčí: Zelenda. ŽK: 2:2. Diváci: 130. Poločas: 3:1.

Kouřim: Doležal – Novák, Skalický, Čáp, J.Snížek – Teplý, Süsser, M.Snížek, Jíša (72.Dušek) – Holý, Královský (46.Novotný)

Miloslav Kapic