Domácí se před početnou diváckou kulisou do soupeře zakousli a v úvodních pěti minutách si vytvořili dvě gólovky, při jedné z nich měli domácí i smůlu, když hlavičku Nadrchala zastavilo břevno. Na druhé straně kryl samostatný nájezd domácí Mrázek hostujícímu exreprezentatovi Štajnerovi. Domácí měli úvod utkání pod kontrolou a v 8. minutě střelu Mastíka zastavila tyč. Domácí tlak sílil, ale bez gólového efektu.

Naopak po čtvrt hodině hry přišla sprcha, když po ojedinělém úniku hostí a následné přihrávce před branku si hráči Chrudimi vstřelili vlastní gól. Otřesení domácí se přesto ihned po inkasování snažili  navázat na hru z úvodu zápasu. Během jedné minuty měl dvě příležitosti domácí útočník Vácha, brankář hostí vše ale vyřešil. Na druhé straně  se dobrým zákrokem blýskl i domácí brankář Mrázek, který včasným vyběhnutím nepustil do šance útočící Štočka se Štajnerem.

Druhý poločas začala Chrudim opět aktivně a vypracovala si tři možnosti ke skórování, ale zmar v koncovce pokračoval. Ve všech třech možnostech byl Holub, ani jednou však nejlepší střelec ČFL úspěšný nebyl.

V závěrečných minutách při domácí hře vabank zapomněli Chrudimští v 84. minutě na Radka Biška, který se v pokutovém území prosadil přes dva protihráče a s přispěním nohy jednoho z obránců navýšil náskok Kolína na dva góly. O pár vteřin později dostali domácí lekci z produktivity, když a po milimetrové nahrávce exreprezentanta Štajnera dokonal Štoček gólový účet zápasu.

Kolín se díky výhře dostal zpět do čela ČFL. To bude nyní hájit ve středu proti Kunicím. Vložené 34. kolo začíná na kolínském hřišti v 17 hodin.

Branky: 15. vlastní, 85. R. Biško, 87. Štoček. Rozhodčí: Grimm. ŽK: 2:1. Diváci: 720. Poločas: 0:1.

MFK Chrudim: Mrázek – Nadrchal, Linhart, Radouš, Řezníček – Kesner, Mastík (88. Langr), Vodrážka (79. Vágner), Luptovský, Vácha – Holub.

FK Kolín: Čižinský – Čapek (65. R. Biško), J. Biško, Janíček, Nešpor  – Jelínek, Marek Sedláček – Stejskal (83. Horák), Michal Sedláček (89. Veselý), Štajner – Štoček.