„Kolín určitě nemusí smutnit, protože i jedním bodem jsme se dostali na druhé místo tabulky, což před začátkem sezony určitě nikdo nečekal a já bych za to hráčům a všem lidem tady v klubu bych chtěl poděkovat, protože všichni odvedli dobrou práci a myslím si, že by to neměl zkazit ani remízový výsledek s Pískem," konstatoval trenér Kolína Roman Veselý.

Od začátku bylo patrné, že se potkaly dva týmy z opačných pólů. Zatímco favorizovaný Kolín okupoval druhou příčku, Písek byl naopak druhý od konce, a podle toho vypadala hra. Domácí se tlačili dopředu a již v sedmé minutě se mohlo skóre měnit poprvé. Jenomže Boček ve velké šanci selhal. Z bezprostřední blízkosti trefil pouze nohy vybíhajícího brankáře Vršeckého. Neuběhla ani minuta a stejný hráč měl další možnost, ale opět neuspěl. Pěknou kombinaci svých spoluhráčů zakončoval slabší levačkou těsně vedle.

Tlak sílil a Kolín se nakonec vedoucí branky dočkal. Stejskalovu přihrávku před bránu usměrnil do sítě Štoček. Všechno vypadalo růžově. Jenomže po změně stran domácí hráči postupně vyklidili pozice a začal úřadovat Písek. Střely Šimonovského a Nohýnka ještě brankou neskončily, proti byl vždy dobře postavený gólman Čižinský. Třináct minut ale již udeřilo. Na rohový kop Malého si nejvýš vyskočil Zušťák a hlavou vyrovnal na konečných 1:1.

„Dneska to je pro nás ztráta, protože jsme utkání měli rozehrané velice dobře. Jedna nula jsme vedli a mohli náskok zvýšit. Třeba Boček šel čtyřikrát sám na branku. Pokud bychom tyto situace vyřešili, tak by nedošlo k tomu, k čemu došlo ve druhém poločase. Bohužel i díky užšímu kádru, kdy jsme nemohli využít zraněné hráče, tak nám docházeli síly a Písek ožil a zápas zremizoval po jedné standardní situaci," podotkl kouč Roman Veselý.

Jeho tým má před sebou poslední zápas sezony. V neděli hostí Horní Měcholupy. Vylepší si dojem?

FK Kolín - Písek 1:1

Branky: 24. Štoček – 77. Zušťák. Rozhodčí: Koval. Hráno bez karet. Diváci: 140. Poločas: 1:0.
Kolín: Čižinský – R. Biško, J. Biško, Jelínek, Čapek – Sloboda (78. Horák), Sedláček, Stejskal – Ondřejka (87. Linhart), Štoček, Boček (67. Hartig).