FK Kolín - Karlovy Vary 3:2

„Myslím si, že zejména v prvním poločase jsme kontrolovali balon, ale hra byla pomalá, nedostávali jsme se do vyložených šancí a jak to tak bývá, až inkasovaným gólem jsme se probudili. Navíc se nám povedlo střídání, protože na hřiště přišel Rozsíval a ten ukázal, že je to velice kreativní hráč. Jeho příchod nám hodně pomohl," uvedl trenér Kolína Roman Veselý.

Dlouho to ale nevypadalo na bodový příděl. Zejména když se hosté na začátku druhé půle dostali do vedení. Jenomže Kolínu stačily čtyři minuty na otočení nepříznivého výsledku. Nejprve si Nešpor narazil míč se Stejskalem a poslal centr do vápna, kde stál Štoček – 1:1. Vzápětí mohl domácí kapitán přidat pojistku, ale sám před brankářem mířil trestuhodně nad. Domácí však smutnit nemuseli. Po chybě Jankovského se míče zmocnil Čapek, našel  Michálka, který prokázal čich na góly – 2:1. O dalších sedm později bylo v kolínských řadách ještě veseleji. A opět zásluhou vytáhlého záložníka. Michálek totiž přidal svůj druhý gól v utkání. A těch gólů mohl mít na svém kontě víc. Ještě za bezbrankového stavu totiž dvakrát selhal v koncovce.

V závěru sice zadělal na drama střídající Šturm, víc už však hosté nestihli. „Musím se přiznat, že sám jsem byl zvědavý, jak zvládneme bez Hartiga a Novotného hru směrem dopředu. Nakonec jsme utkání otočili, takže určitě panuje spokojenost," podotkl Veselý.

Narážel tím na dvě opory, o které v prvním jarním kole přišel. Novotný má zlomenou holenní a lýtkovou kost sezona pro něj skončila a Hartig dostal za vyloučení v Chomutově distanc na čtyři zápasy.  „Pokud to půjde, tak si budeme nadále pomáhat s Mladou Boleslaví. Dneska nám to vyšlo například s Rozsívalem, který je z juniorky," přiznal Veselý.

Branky: 73. Štoček, 77. a 84. Michálek – 50. Stehlík, 89. Šturm. Rozhodčí: Langer. ŽK: Štoček, Sedláček – Farmačka, Vondráček, Geňo. Diváci: 300. Poločas: 0:0.
FK Kolín: Čižinský – Čapek, J. Biško, Šourek, Nešpor – Stejskal (90. R. Biško), Jelínek (67. Rozsíval) – Michálek, Sedláček, Boček (56. Horák) – Štoček.