Čáslav - Kolín 2:0

První vážnější situace se zrodila v 7. minutě. Po rohovém kopu domácího Dolejše vznikl závar před Čižinského brankou, ale pokus Rendly gólem neskončil. Skóre se měnilo až ve 24. minutě. Dolejš se uvolnil po pravé straně a předložil gólovou lahůdku pro Ojiniho – 1:0.

Po půl hodině hry mohl srovnat po centru Nešpora Michal Sedláček, jenže jeho gólovou hlavičku vyrazil Antošík.

Ve druhé půli začal lépe Kolín. Michálek na hranici penalty střílel z voleje těsně nad domácí branku. V 61. minutě měl Michálek další šanci, ale Antošík opět výborně zasáhl.

V 68. minutě byl na hřišti domácí útočník Melechovský pouhé čtyři minuty a hned se radoval z branky. Po centru Šandery usměrnil balon za Čižinského záda – 2:0. Kolín už se pak dostal pouze k jedné šanci. Tři minuty před koncem hlavičkoval těsně vedle Antošíkovy brány Nešpor.

Radim Nečas: Domácí podržel brankář Antošík

Kolínský trenér Radim Nečas byl po utkání nespokojený. Jeho tým v Čáslavi nebodoval. „Přijeli jsme do Čáslavi uhrát nějaký výsledek, protože před zápasem jsme byli na prvním místě. Chtěli jsme se tady prezentovat dobrým výkonem, i když víme, že je mužstvo Čáslavi velmi dobře složeno. Domácí měli krizi, ale chytli se výkonem v Kunicích," řekl trenér Kolína.

„Prvních dvacet pět minut jsme hráli profesorský fotbal, čímž jsme domácím umožnili chodit do brejků. Čáslavi se dařilo. Věděli jsme o abnormálně rychlém Dolejšovi na pravé straně, přesto dokázal připravit první gól. Poté jsme měli jednu vyloženou šanci Sedláčkem, ale až ke konci první půle jsme hráli podle našich představ. Ve druhém poločase jsme se zlepšili ve všech činnostech a měli jsme šance. Domácí podržel brankář Antošík. Nedokázali jsme se prosadit a domácí dali z brejku na dva nula. Poté jsme se snažili vysunout i stopery na hrot, ale neskórovali jsme. I díky tomu domácí zaslouženě zvítězili," dodal Nečas.

Jan Kmoch: Vítězství si cením

„Vítězství si cením," přiznal po utkání trenér Čáslavi Jan Kmoch.

„Porazit Kolín, který v současné době hraje na top špici, je skvělé. K zápasu jsme museli nastoupit koncentrovaní a takticky připravení. Pokud by jeden hráč vypadl, tak by nás Kolín hned potrestal. Musím tým pochválit za přístup, bojovnost i nasazení. Nakonec ten výsledek prostě přišel," dodal Kmoch.

Branky: 24. Ojini, 68. Melechovský. Rozhodčí: Berka. ŽK: Stejskal, Čapek, Marek Sedláček (vš. Kolín). Diváci: 358. Poločas: 1:0
Čáslav: Antošík – Váňa (83. Hoffmann), Rendla, Karal, Šandera – Dolejš (87. Mandula), Rozsíval (90.+2 Mlynka), Pokorný, Abena, Kocourek (73. Ujec) – Ojini (64. Melechovský).
Kolín: Čižinský – Čapek, Šourek, J. Biško, Nešpor – Marek Sedláček, Jelínek (70. Horák) – Michálek (83. R. Biško), Michal Sedláček, Stejskal (77. Fridrich) – Štoček.