V sobotu opět nastoupil za Polepy v Říčanech. Lídr I. A třídy skupiny B i díky jeho gólu vyhrál jasně 6:2 a na jaře pod novým trenérem Martinem Hruškou ještě nezaváhal.

„Na hřišti jsem se cítil dobře, i když jsem měl trochu obavy, jak zápas zvládnu. Přeci jen rozdíl tří soutěží je znát," řekl otec Jiříka a Karolínky.

Premiéra byla vydařená. K výhře 6:2 jste přispěl jedním gólem. Po jak dlouhé době jste se radoval z gólu?
Na podzim jsem za Štítary nějaké góly dal, ale rozhodně jsem nečekal, že dám branku hned v prvním zápase po návratu do Polep.

POdzim jste odehrál ve Štítarech, které hrají třetí třídu. Určitě jste vypadl z tréninkového rytmu. Jak moc bolel návrat do vyšších soutěží?
Vzhledem k tomu, že jsem prakticky nebyl rok na tréninku, tak se z toho budu dostávat ještě týden (smích). Ani v Polepech z časových a zdravotních důvodů nebudu skoro trénovat.

Když jste před rokem z Polep odcházel, říkal jste, že na této úrovni fotbal hrát už nechcete. Co vás přimělo k návratu zpět?
Velká marodka v Polepech. Hlavně zranění dvou středních záložníků. Za léta strávená v Polepech jsem je nechtěl nechat ve štychu.

Museli vás dlouho přemlouvat a kdo ve vašem návratu hrál hlavní roli?
Přemlouvali mě prakticky celou zimu, ale necítil jsem se na to i ze zdravotních důvodů. Protože většina hráčů Polep pracuje v Rojaplastu, měl jsem to denně na talíři, pořád mě přemlouvali, a tak jsem na to kývl.

Vraťme se ještě zpátky do Štítar. Tam během loňského léta přišlo spoustu nových hráčů. Mluvilo se zde o postupu. Tým ale zůstal za očekáváním, po podzimu mu patří šestá příčka, čtrnáct bodů za vedoucí Velimí B. Proč to na hřišti tolik neklapalo?
Zase tolik nových hráčů do Štítar nepřišlo. O postupu se myslím ani neuvažovalo. Sestava se neustále měnila a některé zápasy jsme to lepili, jak se dalo, ale i tak jsem byl ve Štítarech spokojený a fotbal mě tam bavil.

Polepy na vaši zkušenost budou spoléhat. Co naopak od sebe očekáváte vy osobně?
Co od sebe můžu očekávat v 35 letech bez tréninku (směje se). Budu se snažit zápasy odehrát na maximum a Polepům co nejvíce pomoct, aspoň tou zkušeností. Víc nabídnout nemůžu (smích).