„Naším cílem je samozřejmě záchrana. I. B třída je zase o stupínek výš než okresní přebor,“ uvedl trenér František Machurka.

Jestřabí Lhota sice skončila mezi okresní elitou na druhém nepostupovém místě, ale vzhledem k situaci ve vyšších soutěžích dostala nabídku na postup. A vedení ji akceptovalo.

„Naše podmínka byla, aby nás zařadili do skupiny C, jinak by to pro nás bylo z finančního hlediska nemožné,“ objasnil Machurka.

„Také jsme si udělali v mužstvu průzkum. Hodně hráčům je přes třicet, tak jsme chtěli znát jejich názor. Všichni byli pro postup,“ dodal.

Jestřabí Lhota se do nejnižší krajské soutěže těší také proto, že si zahraje s kvalitnějšími týmy.

„Máme zkušenost, že se nám proti lepším týmům hraje lépe než proti papírově slabším. Častokrát jsme se totiž nedokázali dostat do tempa. Na druhou stranu jdeme do neznáma, protože jsme skončili na druhém místě s velkým odstupem za Bečváry a naše výkonnost nebyla na patřičné úrovni. Ale věřím, že i tak budeme hrát důstojnou roli,“ konstatoval Machurka.

Jeho tým by měl do sezony zasáhnout téměř ve stejném složení, ve kterém nastupoval v okresním přeboru. „Žádného hráče jsme nepřivedli, i když nějací hráči s námi trénují. Zatím jsme ale žádný přestup neudělali. Do sestavy by se měl vrátit Martínek, který byl půl roku pracovně v Holandsku. Nadále budeme pracovat s dorostenci, kteří nám v nejhorších chvílích vždy ochotně vypomohli. Až pět hráčů má kvalitu na to, aby za nás nastupovali,“ dodal Machurka.

Jestřabí Lhota během letního období sehraje čtyři přípravné zápasy. První již tento víkend.

Rozpis přípravných zápasů

29.7. Jestřabí Lhota – Odřepsy (16.30)
5.8. Městec Králové – Jestřabí Lhota (17)
13.8. Jestřabí Lhota – Uhlířské Janovice B (10.15)
19.8. Plaňany – Jestřabí Lhota (17)